Pre smo kačket doživljavali uglavnom kao praktičan komad koji će nas zaštiti od sunca, a iako je reč o klasiku koji nikad ne može biti potpuno zaboravljen, jako se dugo nije našao na modnom radaru.

Situacija se promenila pre nekoliko meseci, tačnije otkako su modne tendencije počele da idu u pravcu udobne i kežual odeće, koja je u najvećem broju slučajeva inspirisana retro trendovima iz 90-tih godina. Takve okolnosti išle su na ruku ovom aksesoaru, koji se zahvaljujući Instagram zvezdama vratio u velikom stilu.

Poznate zvezde često nose kačkete i kape kako bi se sakrile od paparaca ili kada nemaju sređene frizure. Kačket je idealan modni dodatak kada vozite bicikl, uživate na plaži ili trenirate na otvorenom, ali ove sezone kačketi će se nositi svuda.

devojka
Instagram 

Modne infuenserke sve češće nas podsećaju da je upravo kačket onaj savršen detalj koji će svakoj prosečnoj kombinaciji dati wow efekat, a ukoliko ste sumnjičavi prema ovoj tvrdnji biće dovoljno da pogledate fotografije koje smo izdvojili pa da se odmah razuverite. Svaka devojka koja je nadogradila stajling ovim aksesoarom dobila je pravi modni bingo.

Zanimljivo je da modne blogerke sportske kačkete kombinuju sa mantilima, haljinama i mnogim drugim odevnim komadima koji nisu u sportskom stilu.

Pogledajte kako domaće influenserke nose ovaj neodoljivi asesoar i iskopirajte kombinacije sa kačketima na moderne načine.