Nema sumnje da su nokti najlepši "ukras" na vašoj ruci. Pogotovo ako su uredni, lepo nalakirani... još ako tome dodate i savršen oblik... 

Zapravo, upravo je poslednja stavka jedna od najbitnijih kada je reč o manikiru i ključna je zašto određeni stilovi izgledaju lepo na nekome drugome, a na vama ne. 

Neki tipovi manikira bolje izgledaju na dužim, drugi na kraćim noktima.
Instagram 

Istina je da neki tipovi manikira jednostavno bolje izgledaju na dugim noktima, kao što, primera radi, tamni nokti uvek izgledaju classy na kratkim noktima, dok bi špic ili "balerina" u ovom slučaju izgledali "zdepasto", a u nastavku otkrijte 8 najlepših stilova za svaki tip nokatne ploče, bila kratka, srednje duga ili duga.

Tamni lakovi bolje izgledaju na kratkim noktima.
Instagram 

Ukoliko imate kratke nokte, isprobajte...

Round

Round nails, odnosno okrugli nokti su klasičan stil sa nežnim zaobljenim vrhom.

Squoval

Squoval nokti su baš onakvi kakvi i zvuče: nešto između kockastih i oblih. Najbolje bi ih opisali kao kratki nokti sa ravnim vrhom i zaobljenim ivicama. 

Ukoliko imate nokte srednje dužine, isprobajte... 

Oval

U ovom slučaju, vrh nokta biće nešto zakrivljeniji nego kod kratkih noktiju i samim tim šaka će izgledati duže. 

Square

Square, odnosno kockasti nokti imaju ravan vrh i takve i ivice. 

Mountain Peak

Ovaj stil odličan je za stvaranje izgleda dužih noktiju, a da zapravo ne zahtevaju ogromnu dužinu. Mogu se okarakterisati izraženim konusom koji kulminira oštrim vrhom.

Ukoliko imate duge nokte, isprobajte...

Almond

Almond nokti su slični ovalnim, samo zahtevaju više turpijanja na krajevima. Rezultate je dug, elegantni nokat koji nije preoštar.  

Ballerina

Ovaj izduženi kvadratni oblik zahteva veliku dužinu nokta da bi se postigao, ali isplati se, jer je rezultat manikir sofisticiranog izgleda koji definitivno ostavlja utisak. 

Coffin

Iako imaju zastrašujuć naziv, "kovčeg" manikir definitivno je kao stvoren za duge nokte.

Bonus video:

Hejli biber nokti tiktok/amberjhnails