Nekoliko modnih i beauty kampanja, serija i naslovnica magazina naslućivalo se da nam se vraća (omraženi) trend tankih obrva. Ipak, pretrage i objave na društvenim mrežama govore drugačije pa će trend koji je obeležio 90-e ipak još malo pričekati. Naime, kad su u pitanju trendovi u svetu obrva, barem na društvenim mrežama, na prvom se mestu nalazi laminacija obrva, odnosno tzv. brow lamination.

To potvrđuje i količina pretraga pa ako na Instagramu pod hashtagom upišete pojam "brow lamination", izbaciće vam gotovo 2,5 miliona objava.

Reč je o polutrajnom tretmanu koji rezultira savršeno počešljanim obrvama koje traju mesecima. Tretman uključuje stilizovanje obrva u najpoželjniji oblik uz pomoć proizvoda za fiksiranje koji pomaže da izravnate dlačice i poboljšate simetriju, piše Glamour. Ovakav počešljani izgled obrva takođe može pomoći da popunite praznine i rezultirati punijim izgledom obrva.

Osim što je hit na Instagramu, isprobale su ga i mnoge poznate devojke poput Điđi Hadid i Dua Lipe.

- Laminacija obrva radi se pomoću nežne smese neutralizirajućeg losiona i hidratantnog tretmana kako bi se dlačice privremeno opustile i "preusmerile" prema gore. Budući da su dlačice opuštene, one izgledaju duže pa se stvara efekt gušćih i većih obrva - pojašnjavaju stručnjaci. Dodaju da dlačice nakon laminiranja postaju podatnije, i to bez potrebe za korišćenjem gela za obrve.

Nakon ovakvog tretiranja obrva, one se mogu pincetom ili voskom dovesti do savršenstva, pojašnjavaju stručnjaci, i dodaju da je ovo odličan izbor ukoliko želite guste obrve bez upotrebe gela ili ako su vam prirodne obrve pomalo valovite, neposlušne ili oblikovanje prema dole.

Što se tiče tipa lica kojem ovaj trend odgovara, stručnjaci kažu kako ga mogu isprobati osobe svih oblika lica, a savetuju da obrve budu prirode. Međutim, pre tretmana bitno je posavetovati se s profesionalcem, a lepota laminacije je upravo u tome što se može prilagoditi svakom obliku lica, očiju i pojedinačnim željama. Iako su počešljane i podebljane obrve najpopularnije, stručnjaci kažu da se mogu laminirati na razne načine. Pojašnjavaju i da je ovaj tretman izvrstan za tanku dlaku jer je jača i zgušnjava, kao i za gustu koju kroti i zaglađuje.

laminacija obrva nikada nije bila popularnija
Instagram