Sprej tenom se mogu postići odlični rezultati i lep, preplanuli ten. Međutim, dobar rezultat lako može izostati ako se ne pridržavate jednih od osnovnih pravila koje morati obaviti pre samog tretmana.

Cilj je postići osunčani ten koji će izgledati potpuno prirodno, a nažalost moguće su neke greške zbog kojih preplanulost neće ispasti onako kako smo zamislili.

Priprema kože

Na prvom mestu je piling. Uradite piling kože kako biste uklonili sve mrtve ćelije sa njene površine. Time ćete obezbediti glatku podlogu za nanošenje preparata za samopotamnjivanje. Ukoliko to ne uradite, preparat će se zadržati na suvim, mrtvim ćelijama, zbog čega koža može delovati šareno, a boja će brzo izbledeti.

pre tretmana sprej tena odraditi piling koze
Freepik 

Dan pre tretmana potrebno je odraditi piling tela, ako radite depilaciju ili brijanje isto je potrebno odraditi dan pre tretmana.
Pre samog tretmana koža mora biti čista i suva, bez mleka za telo i šminke.

Bonus savet! Pre tretmana nalakirajte nokte. Taman i da niste ljubitelj nalakiranih noktiju, obavezno ih namažite lakom pre nego što odete na tretman. Tako ćete ih zaštiti, a boja sa laka će se pri prvom pranju ruku skinuti.

Ovaj tretman obožavaju domaće influenserke koje ga toplo preporučuju svim devojkama koje misle da je solarijum jedini delotvoran, a one upravo ovim rezultatima dokazuju suprotno! Ovom metodom se mogu postići odlični rezultati, a to možete videti na Instagram profilima naših influenserki Magdalene Onjie, Tatjane Angel, Teodore Radovanović i druge...

sprej ten tehnika samopotamnjivanja
screenshoot/ instagram 

Treba da znaš!

1. Ukoliko nosite veš, obratite pažnju koji ćete obući.

Mnogi ne nose nista, ali ukoliko nosite veš neka to ipak bude stari, iznošeni donji deo kupaćeg kostima.

Tako vam neće ostati razlika koju ne želite.

2. Boja vremenom tamni

Ukoliko odmah nakon tretmana niste zadovoljni intezitetom boje znajte da će nakon nekoliko sati boja biti mnogo tamnija.

3. Trljanje peškirom nije dozvoljeno

Nakon što se istuširate, nekoliko sati nakon tretmana, nikako se nemojte brisati peškirom tako što ćete ga trljti o telo, već samo tapkajte, a izbegavejte i sunđere za kupanje.

4. Obuci nešto široko i komotno

Nakon tretmana potrebno je obući nesto šire i komotnije, kako uska odeća ne bi stvarala fleke na koži.

Kako da mi ten bude dugotrajniji?

Hidrirajte, hidrirajte, hidrirajte!

Većina preparata za samopotamnjivanje sadrži sastojke koji isušuju kožu. Zbog toga je veoma bitno da svakodnevno nanosite hidrantne kreme koje će očuvati vlažnost kože, a samim tim boja će biti postojanija.

Influenserke koje obožavaju taman ten i vole ovaj alternativni tretman, uglavnom preporučuju ova dva salona u Beogradu: ShoSho beauty studio i Simply sprayed.bg.