TOP 5 PROIZVODA ZA PREKRIVANJE PODOČNJAKA KOJI "RADE POSAO": Otklonite znakove umora uz ove povoljne preparate

Evo kojih 5 proizvoda će vas rešiti podočnjaka i tamnih kolutova oko očiju.

Evo kojih 5 proizvoda će vas rešiti podočnjaka i tamnih kolutova oko očiju.
Shutterstock 

Svi imamo tamne kolutove oko očiju, s tim što su im neki manje, a neki više skloni. Dodajte na to način života, kao što su stres, nedostatak sna, mnogo vremena za ekranima, što umnogom doprinosi pojavi podočnjaka.

Podočnjake može uzrokovati više faktora. Mogu biti uzrokovani gubitkom kilaže, starenjem, što je prirodna stvar, ili prekomernom pigmentacijom. I naravno, ono od čega ne možemo pobeći jeste genetika, jedan od glavnih uzroka. 

Podočnjaci takođe mogu ukazivati i na nedostatak stvari vezanih za naše zdravlje.
Shutterstock 

Podočnjaci takođe mogu ukazivati i na nedostatak stvari vezanih za naše zdravlje. Oni su jedni od prvih znakova da se osećamo iscrpljeno ili nemamo dovoljno sna, vode ili hranljivih materija. Dakle, promenom načina života najpre možemo otkloniti podočnjake, ali nam u tome mogu pomoći i sledeći preparati:

1. Retinol

Svi znamo koliko je ovaj proizvod moćan u borbi protiv finih linija. Pored toga, odličan je i u borbi protiv podočnjaka. Retinol može da pomogne obnovi kolagena u koži i osnaživanju vaskularnog dela tog područja dok C vitamin može da poništiti pigmentaciju i posvetliti taj deo kože. 

2. Šminkanje bez četkica

Iako je šminkanje dosta preciznije sa četkicama, dobra je ideja da ih se odreknete kada je u pitanju predeo podočnjaka. Nežno umasirajte prstima vašu šminku ispod očiju jer joj taj pristup mnogo više prija i ne iritira je.

Šminkanje bez četkica će prekriti podočnjake.
Freepik 

3. Prava nijansa korektora

Za skrivanje podočnjaka potrebni su vam kremasti korektori lagane formule. Dakle, izbegavajte korektore u stiku koji su pregusti za ovo nežno i osetljivo područje jer mogu dodatno da naglase podočnjake.
Isto tako, važno je da odaberete i idealnu nijansu korektora, a najbolja je ona koja je slična vašem tenu. Previše svetao korektor naglašava crne kolutove oko očiju, čineći da izgledaju sivkasto. S obzirom na to da su podočnjaci po prirodi sivkasto-rozikasti, izaberite bež nijanse koje vuku na kajsijasto kako biste ih neutralisali.

Za skrivanje podočnjaka potrebni su vam kremasti korektori lagane formule.
Instagram 

4. Bela olovka za oči

Malo bele ili bež olovke unutar donjeg kapka daće instant svežinu očima. Ovaj trik su još pre nekoliko godina otrkili svetski poznati šminkeri, a koliko je delotvoran govori i činjenica da je još uvek veoma popularan, a obožava ga i šminker Kim Kardašijan.

5. Senka u predelu između očiju i nosa

Sjajan trik koji će skrenuti pažnju s podočnjaka jeste da na gornji kapak uz koren nosa nanesete malo bele senke. Ona će oči učiniti vizuelno većim u trenu.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši