Podloga, odnosno puder je jedna od najvažnijih stavki u rutini šminkanja.

Cilj podloge je zapravo da ne izgleda kao podloga, pa tako nanošenje savršene baze zahteva i određene veštine. Pronalaženje prave formule samo je polovina izazova jer alati koje odaberete uveliko mogu promeniti konačni ishod.

Postoji nekoliko načina za nanošenje tečnog pudera. Verovatno je najrasprostranjeniji onaj stari dobri metod nanošenja prstima. Ipak, mi te ohrabrujemo da, ukoliko nisi do sada, isprobaš i četkice za tečni puder.

Četkice lako i ravnomerno razmazuju tečni puder po celom licu.
Freepik 

One su, za mene lično, najvažnije četkice u neseseru jer uz njihovu pomoć moguće je lako i ravnomerno razmazati tečni puder po celom licu. Volim ih i zbog činjenice da su višenamenske, te tako ukoliko zaboravite četkicu za korektor ili kremaste konture sličan efekat može se postići i četkicom za puder.

Kada je reč o četkama za tečni puder najviše volim pljosnate, ali punije i sa zaobljenim vrhom. Ipak, isprobala sam različite i ovo su samo neki od mojih predloga i favorita u tom segmentu.

Pronađite u nastavku odgovarajući oblik za sebe, ili se poigrajte i isprobajte neki što do sada niste, i uživajte u šminkanju koje vas raduje!

BLUSH 32A

Moj definitivni prvi izbor je Blush 32A četkica za tečni puder izrađena od kombinacije prirodnih i sintetičkih dlaka. Iako na njenoj deklaracija piše da je za konturisanje, ovaj model se meni najbolje pokazao za nanošenje podloge iz razloga što savršeno zalazi u sve, za 32, nedostupne delove lica. Ne upija proizvod, te nema bojazni da ćete potrošiti više od očekivanog, i savršeno se blenda ne ostavljajući tragove dlačica na licu.

Blush 32A četkica za tečni puder je izrađena od kombinacije prirodnih i sintetičkih dlaka.
Alexandar cosmetics 

URBAN STUDIO Ovalna četkica

Još jedna četkica koja je prvenstveno namenjena za nanošenje kontura, ali savršeno radi posao i za blendanje tečnog pudera. Neobična je i u početku će vam trebati vremena da se naviknete da četkicu držite u drugačijem položaju, ali kada vidite rezultat savršeno ublendanog pudera na licu - zaljubićete se u nju!

Krase je guste i mekane dlačice koje obezbeđuju punu pokrivnu moć uz minimalnu potrošnju šminke. Pored nanošenja pudera i kontura, može se korisititi i za blendanje kremastog rumenila.

Krase je guste i mekane dlačice koje obezbeđuju punu pokrivnu moć uz minimalnu potrošnju šminke.
Alexandar cosmetics 

REAL TECHNIQUES

Ultra meka sintetička vlakna su prvo što me je oduševilo kod ove četkice! Osim što zahvaljujući zaravnjenom dnu samostalno stoji i laka je za odlaganje, krasi se izdužena drška koje je pogodna za upotrebu. Namenjena je preciznom nanošenju podloge i savršen je izbor ukoliko se brzinski šminkate jer će vam njena veća površina od prethodnih ubrzati sam proces.

Zahvaljujući zaravnjenom dnu samostalno stoji i laka je za odlaganje
realtechniques.rs 

ZOEVA 104

Četkicu prelepog dizajna krase čekinje od sintetičkih vlakana koje su u osnovi vrlo fleksibilne, izdržljive i, meni lično, najefikasnije u nanošenju proizvoda. Dlačice su toliko mekane i glatke da imate osećaj kao da vam miluju kožu, a daju rezultat savršeno ujednačenog i prirodnog tena. Čekinje su dizajnirane tako da ne upiju višak proizvoda, već ga u potpunosti nanose na kožu uz preciznu primenu.

Dlačice su toliko mekane i glatke da imate osećaj kao da vam miluju kožu.
Zoeva 

KIKO MILANO

Sećate li se da su ravne četkice bile hit u kozmetičkim torbicama profesionalnih šminkera? Iako su prva generacija četkica, to ne znači da je njihova primena vidno lošija od inovativnijih verzija. Zapravo ravna četkica je odlična za početnike koji tek isprobavaju "slikanje" na svom licu jer upravo ona osigurava brzo i lako nanošenje. Konkretno ova Kiko Milano četkica obigaćena je sintetičkim fleksibilnim i izdržljivim vlaknima koja su, u mom slučaju, potrajala sigurno nekoliko godina. Da mogu da vratim vreme, opet bih sa njom počela jer je idealan proizvod za stvaranje savršene podloge.

Ravna četkica je odlična za početnike.
fashionandfriends.com