Trend precrtavanja usana nije nov. Dok je prošlog veka bio popularan na filmskom platnu, danas ga osim na poznatim ličnostima viđamo i u stvarnom životu.

Hejli Biber je jedna od slavnim ličnosti koja rado deli male tajne svoje beauty rutine, bilo da je reč o ritualima u nezi kože ili trikovima za šminkanje.

Tako je pre nekoliko dana podelila i behinde-the-scenes video i metodu od dva koraka za postizanje vizualno punijih usana. Reč je i o tehnici koju je nedavno preporučio i Mario Dedivanović, inače poznati šmiker Kim Kardašijan i jedan od najvećih imena u beauty industriji.

Hejli Biber je jedna od slavnim ličnosti koja rado deli male tajne svoje beauty rutine.
Instagram 

U proteklih nekoliko meseci, na primerima beauty lookova mnogih zvezda kao što su Adel, Dženifer Aniston i Lili Džejms imali smo priliku da vidimo važnost kvalitetne olovke za usne, a sad je i Hejli Biber potvrdila da se radi o bitnom beauty savezniku u neseseru.

Metoda koju koristi Mario Dedivanović postala je viralna na TikToku jer je rezultat impresivan, a možete je isprobati i kod kuće, inspirišući se primerom Hejli Biber.

1. korak - Kupidov luk

Prvo obratite pažnju na tzv. Kupidov luk, odnosno "udubljeni" deo na gornjoj usni. Ako želite efekat punijih usana, onda taj deo lagano iscrtajte izvan ruba usne, ali kako se spuštate niz ivice usana, tako se držite njene linije kako ne biste postigli suprotan efekat, zbog čega će usne izgledati neprirodno i vidno iscrtano.

Pravilno iscrtavanje usana TikTok/makeupbymario

- Zbog ovog koraka, usne izgledaju punije i smanjuje se prostor između nosa i usana - rekao je Dedivanović i dodao kako je bitno ostati unutar ruba usana i ne preterivati.

2. korak - donja usna

Vreme je da ponovite proces i na donjoj usni.

- Lagano precrtajte centar donje usne, a kako se spuštate prema krajevima, tako olovkom zađite unutar ruba usne - pojašnjava Dedivanović. Napomenuo je da precrtavanje donjeg ruba usana dalje od "središta" može značajno da promeni izgled usana pa tako usta mogu da izgledaju spušteno - stoga je bitno imati mirnu ruku i ne preterivati.