Ukoliko imate plave oči, može se reći, prava ste srećnica! Vaše oči su bespogovorno uvek u centru pažnje i bez šminke privlače sve poglede, ali da biste ih dodatno istakli potrebna vam je odgovarajuća šminka.

Šminkom možete još više istaći plavetnilo vaših očiju samo ako izaberete pravu boju senke, a ovo su neki od predloga koje šminkeri koriste.

Iako većina žena sa plavim očima koristi plave nijanse senki za oči, zapravo, mnogo bolje vam pristaju skoro sve druge boje sem plave koja se stapa u boju vaših očiju i čini ih skoro neprimetnim.

Plave oči spadaju u grupu hladnih nijansi, tako da se uz njih najlepše slažu senke toplih tonova, poput bronzanih i braonkastih boja. Takođe, ne bi bilo loše koristiti senke sa sedefom koje će očima dati posebnu dozu topline.

Senke zemljanih boja, poput nijanse kajsije ili braonkasti tonovi će instant istaći vašu boju očiju, koje daje dubinu i nežnost.

S obzirom na to da šminka za plave oči za svaki dan treba da bude umerenija, svetlijih boja, preporučujemo da izaberete senke u nežnoj braonkasto-rozikastoj nijansi.

Za veče je dozvoljena jača šminka za plave oči, te je onda odličan izbor svaka senka sa šampanj ili žućkastastim pigmentima.

Plave oči poput mora najbolje je naglasiti narandžastim tonovima - to je kontrasna nijansa koja maksimalno ističe plavetnilo. Izaberite za sebe neutralnu nijansu sa narandžastim podtonom, koji su trenutno veoma popularni u svetu makeup-a.

Plave oči poput mora najbolje je naglasiti narandžastim tonovima.
screenshoot/instagram 

Takođe breskvaste nijanse su veoma poželjne, ali samo na gorenjem kapku jer u suprotnom očima i licu daju umoran izgled.

Osim ovih ulimativnih predloga, plavooke dame ne treba da izbegavaju ni svetlo ljubičastu ili biserno rozu senku. Uz tople nijanse ovih boja možete lako postići predivan make-up look koji ćete želeti da nosite češće.

Za veče je dozvoljena jača šminka za plave oči, te je onda odličan izbor svaka senka sa šampanj ili žućkastastim pigmentima.
Instagram 

Sve u svemu, kada je u pitanju šminkanje plavih očiju, dosta toga je dozvoljeno.

Jedino pravilo kojeg bi možda trebalo da se pridržavate jeste da izbegavate senke u jarkim bojama na sredini kapka, kako ne biste odvukli pažnju sa lepog plavetnila vaših očiju.