Pronalazak najboljeg pudera je naizgled jednostavan zadatak, ali zapravo to nije tako lako.

Pre odabira pudera, treba odrediti pravu formulu istog koja će vama najviše odgovarati. Ako imate masnu kožu, koja je uz to skona bubuljicama I aknama, na pakovanju pudera potražite reči kao što su ‘oil-free’, ‘oil-control’, ‘non-comedonic’ i ‘mattifying’.

Važno je da birate puder koji će lice štititi od raznih štetnih uticaja. Pored toga, treba izabrati puder koji će prekriti sitne nedostatke na koži i biti savršena podloga za ostatak šminke, a ukoliko ste osoba sa suvom i osetljivom kožom znate koliko nije lako pronaći takav puder.

Zato smo mi istražili i došli do sjajnih predloga koji vam mogu pomoći:

1. L’oreal True Match

Jedan od mojih favorita u periodu kada mi je koža suvlja nego inače jeste True Match koji svojom laganom teksturom savršeno "legne" na suve delove lica. Lako i ravnomerno se nanosi i blenda, kako četkicom, tako i sunđerima za šminkanje. Ima mat završnicu, ali vam svakako preporučujem da ga setujete puderom u prahu nakon nanošenja.
Pogodan je za sve tipove kože sem možda za izrazito suve i izrazito masne. Prekrivana moć ovog pudera je od srednje prekrivenosti, do potpune, nakon drugog sloja. Prekriva i nepravilnosti na koži, ali ćete za veće “probleme” ipak morati da mu pomognete korektorom.

Pogodan je za sve tipove kože sem možda za izrazito suve i izrazito masne.
printscreen lilly.rs 

2. Max Factor Radiant Lift

Moram da priznam da je ovaj puder donekle vrlo sličan prethodno pomenutom. Ima nešto slabiju pokrivnu moć, ali je takođe vrlo postojan i naravno, izgleda prirodno. Daje koži dozu prozračnosti i to ga čini odličnim za svaki dan. Ovaj puder bih preporučila svim tipovima, ali možda ne onima koji su baš masni.

Daje koži dozu prozračnosti i to ga čini odličnim za svaki dan.
Press 

3. Bourjois, Healthy mix serum

Serum koji je na tržištu već dugi niz godina i to sa jakim razlogom! Ima srednje prekrivanje i koži da divan satenski sjaj. Ipak, neće biti tako postojan na licu sa masnijom T zonom, i zato mislim da je najbolji za suvu i normalnu kožu.
Lako se razmazuje i ostavlja prelep svež finish, a koža lica nakon njegovog nanošenja izgleda prirodno i blistavo.

Lako se razmazuje i ostavlja prelep svež finish, a koža lica nakon njegovog nanošenja izgleda prirodno i blistavo.
lilly.rs 

4. Maybelline Fit Me

Lagana tekstura i blago prekrivanje je sve što tražim od pudera za svaki dan, a Fit Me je jedan od tih koji mi to omogućuje. Njegova prednost je to što izjednačuje ten, a pritom ne stvara nepoželjan cakey efekat, što često zna da se dogodi sa tečnim puderima. Odličan za osobe sa suvom kožom jer mu je tekstura vrlo tečna i blago kremasta, srednje gustine. Ima blistavu završnicu i što je najvažnije - ne isušuje lice.

Lagana tekstura i blago prekrivanje je sve što tražim od pudera za svaki dan.
printscreen lilly.rs 

5. Revlon PhotoReady Candid 

Tekstura ovog pudera je toliko bogata i kremasta da, kada ga nanosite, imate osećaj kao da ublendavate hidratantnu kremu u kožu. Osim što će vam hidrirati kožu, antioksidansi koje sadrži će zaštititi kožu od spoljnih uticaja, kao i plave svetlosti. Veoma je lagan i postojan na koži, te je idealan za sve dnevne prilike, a kao stvoren je za sve suvokošce.

Osim što će vam hidrirati kožu, antioksidansi koje sadrži će zaštititi kožu odspoljnih uticaja, kao i plave svetlosti.
screenshoot/lilly.rs