Ništa gore nego kada savršeno nanesete podlogu i puder, a već nakon nekoliko sati krene da se nakuplja u porama, a vi delujete masno i neuredno.

I štagod pokušavali - menjali prajmere, pudere, sprejeve za setovanje, rezultat je uvek isti. Pa šta učiniti u ovoj situaciji?

U pomoć priskaču tiktokeri, kao i uvek, a ovog puta radi se o triku koji će vam celu rutinu izvnuti naopako, ali kada vidite rezultate, shvatićete da vredi.

"Caka" je u izmeni redosleda nanošenja redosleda, a iako se ovaj trik pojavio još 2020. godine ponovo je postao popularan tokom zimskog perioda.

@jarida.bby

I SWEAR BY THIS #xyzcba#xyzbca#fypchallenge#makeuptutorial#makeup#nyc#fup#fy#smirk#makeuphacks#lifehack

♬ original sound - Jarida

Princip je jednostavan, a evo koji je redosled nanošenja:

  • Hidrantna krema
  • Lagan sloj providnog pudera u prahu
  • Sprej za setovanje šminke i ostavite da se osušui
  • Prajmer za šminku
  • Tečni puder

Nakon ovoga samo nanesite još malo pudera u kamenu ili prahu da setujete podlogu i to je to. Ruku na srce, ovo se protivi svim bjuti pravilima koje smo naučili, ali činjenica je da ništa ne gubite ako probate, pogotovo što se korisnici kunu da im je šminka trajala ceo dan, bez popravljanja.

nasminkana devojka
Instagram 

ALI...

Naravno da postoji "ali". Stručnjaci upozoravaju da ovako nešto najpre nije za svakoga, a potom nije ni za svaki dan. Ova tehnika se najčešće koristi za scenu, bine, javne nastupe ili za glumce i voditelje koji provode dosta vremena pod jakim svetlima reflektora.

nanosenje pudera
Shutterstock 

Takođe, ovaj trik nije ni za one sa suvom kožom. I naposletku, ukoliko želite blago pokrivanje, ovaj trik takođe nije za vas. A savet je da uvek, ali bez izuzetka, kada na kraju dana skinete šminku, nahranite kožu hidrantnom kremom i vratite joj vlagu koju je izgubila gorepomenutom tehnikom.