DEŠAVA VAM SE DA PUDER U TOKU DANA "SKLIZNE" SA LICA? Greške koje radimo nesvesno čine najviše štete

Kada puder skida sa lica u neurednim tragovima na određenim delovima lica zna biti veoma frustrijajuće, a ni ne znamo da neke od grešaka radimo nesvesno.

BB i CC krema su idealna zamena za puder u zimskom periodu kada je koža naročito suva.
Shutterstock 

U prilikama kada nam je dugotrajnost šminke važna, veliki problem nam stvara da li će puder ostati na svom ili će se skinuti u neurednim tragovima.

Osim za važne prilike, ukoliko vam puder "sklizne" sa lica već na pauzi za ručak onda je sigurno da nešto ne radite kako treba!

Razlozi mogu biti različiti, a odgovori na ova 2 jednostavna pitanja će vas naterati da se zapitate u čemu je tačno greška.

Da li svakodnevno vidite tragove pudera na odeći? Da li svaki put kada dodirnite lice, sloj pudera ostane na vašim prstima?

Ukoliko su odgovori na oba pitanja pozitivni, vreme je da naučite koje greške pravite:

1. Ne sačekate dovoljno između kreme i pudera

Ako ste jedna od onih osoba koje se uvek šminkaju u žurbi, onda nanošenje kreme tik pred stavljanje pudera može biti jedna od velikih grešaka. Kremi je potrebno oko 20 minuta kako bi se potpuno upila u kožu, i tek tada je pravi trenutak za šminkanje. U suprotnom - tečni puder će se upijati duboko u pore zajedno sa kremom, što znači da će vrlo brzo skliznuti sa lica.

nanosenje kreme za lice
Shutterstock 

2. Pogrešan puder za vaš tip kože

Osnovna stvar na koju treba obraditi pažnja je odabir pudera koji odgovara tipu vaše kože. Osobama koje imaju masnu kožu preporučuje se upotreba pudera bez ulja i u prahu tako da dodatno matiraju izgled kože lica. Suvoj koži potrebna je kao i u nezi lica hidratacija i zato je preporuka tečni puder ili BB krema.

prirodna sminka
Instagram 

3. Ne koristite prajmer

Lice je potrebno dobro očistiti i zatim naneti tanak sloj dnevne kreme koji odgovara vašem tipu kože. Odabir odgovarajuće kreme bitan je faktor koji će omogućiti puderu bolje prijanjanje uz kožu. Kad je koža upila sadržaj kreme, možete nastaviti sa nanošenjem svog pudera. Posle toga OBAVEZNO nanesite dobar prajmer. Brzo ćete se uveriti da dobar prajmer zlata vredi-posebno za devojke koje imaju masnu ili mešovitu kožu.

4. Nanosite puder prstima

Nanošenje pudera prstima nije zahvalan posao, pogotovo zato što se time on brzo upija u vaše pore. Kako biste to izbjegli, korištenje malih “pomoćnika” omogućiće ravnomernu raspodelu podloge na lice. Sunđer „beauty blender“ i četkica olakšavaju celi posao.

BB i CC krema su idealna zamena za puder u zimskom periodu kada je koža naročito suva.
Shutterstock 

5. Naslanjate se na dlanove

Da li ste uhvatili sebe kako pridržavate bradu dlanom dok ste naslonjeni lakovima na sto? Ako vam šminka često nestane sa brade, a ne znate zašto je to tako, obratite pažnju na lošu naviku. Trudite se da ne dodirujete kožu lica dok ste našminkani, ni u kom slučaju.

6. Ne koristite na kraju šminkanja fiksator ili puder u kamenu

Korak koji često preskačemo i zaboravljamo nužan je kako bi vaš puder bio na mestu. Na kraju nanošenja podloge, kako biste postigli baršunasti izgled preko celog lica, blago utapkajte puder u kamenu ili kupite fiksator u spreju i naprskajte po licu.

sminkanje lica
Freepik 

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši