Iako nanošenje pudera izgleda jednostavno, mnogim damama se potkradu određene greške koje uništavaju ten. Mnoge žene preferiraju tečni puder, a prilikom istiskivanja pudera iz bočice, prave prvu i veliku grešku.

Naime, prva greška je da puder izliju samo na jedno mesto na lice, te ga zatim raspoređuju sunđerom po ostatku lica. Ako se puder brzo suši, potrebna je brzina da ga pravilno rasporedite pre nego što se puder potpuno uhvati za naneto mesto.

Ukoliko se osuši pre nego što to postignete, vaš ten će biti neujednačen i pomalo neuredan, a to sigurno ne želite.

greske prilikom nanosenja pudera
Wanted! 

Druga greška koje žene najčešće prave jeste nanošenje proizvoda direktno na lice, pri čemu ne možete da kontrolišete koliko ste pudera naneli.

Tada se lako može desiti da preterate sa količinom pudera, pri čemu će krajnji ishod biti neprirodan mejkap. Osim toga, postoji mogućnost da se višak pudera teško razmaže po licu.

Mnogo je lakše puder sipati na ruku, a potom prstima razmazivati po licu i postupno nanositi deo po deo. Na taj način ćete postići bolji efekat, lakše možete uočiti da li nanosite previše ili premalo.

Greške prilikom nanošenja tečnog pudera
screenshoot/instagram 

Osim toga, šminkerka slavnih ličnosti Alex Čung Liz Pugh, savetovala je da je ''puder uvek bolje nanositi od centra lica prema spoljašnjim glovima, prema liniji kose''.

To je najbolji recept jer većina nas najjače pokrivanje treba upravo u centralnom delu. Takođe, nikako puder ne smete izlivati direktno na čelo i nos, a upravo to mnoge dame rade.