Svaka žena koja se šminka, zna da izvlačenje poslednjih kapljica pudera iz bočice može biti pomalo zahtevan zadatak. Ali, ovim mukama došao kraj.

Rouz Bruks otkrila je na svom Fejsbuk profilu koliko je uspela da spasi i sačuva pudera iz "praznih bočica", a mnogi su ostali impresionirani.

Koristeći super jednostavan trik, uspela je da napuni polovinu plastične posudice puderom, koji bi inače bacila, što bi značilo da će svoj puder ipak koristiti još malo duže nego što bi inače da ga je ostavila u originalnom pakiranju.

"Mislila sam da bi trebalo da podelim ovaj svoj mali eksperiment koji sam pokušala nakon što sam godinama strugala puder iz bočica", napisala je Rouz.

puder
Wanted!, Freepik 

U prazne bočice je sipala malo proključale vode. Protresla je bočicu kako bi se preostali puder malo opustio sa ivica gde se uhvatio. Tada je otvorila pakovanje i sve prelila u malu plastičnu posudicu.

Tečni puder je na bazi vode stoga će sva vruća voda koju ste sipali izaći će na vrh, pa je lako možete prosuti, piše The Sun. Ovo je sjajan način da maksimalno iskoristite baš sav puder iz bočice.