Ukoliko se pripremate za letovanje i pravite planove šta sve trebate poneti na odmor, jasno je da je spisak dugačak. Pakovanje svega potrebnog, počevši od kozmetike i šminke, pa sve do garderobe i obuće, zaista zna da bude i te kako stresno i naporno.

Kako ne biste gubili vreme na razmišljanje ili kupovinu bez plana, važno je napraviti spisak svega potrebnog za putovanje. To uključuje dobru organizaciju i nabavku samo najosnovnijih stvari, koje ćete bez problema moći da spakujete u jednu torbu ili kofer.

Šta poneti na letovanje od kozmetike?

Princip odabira neophodnih stvari je isti kao za garderobu – biramo samo ono što ćemo zaista oblačiti. Tako važi i za kozmetiku, potrebno je poneti samo one beauty proizvode koji su adekvatni za letnju negu kože i kose, i koje ćemo svakodnevno koristiti.

Kako da odvojite bitne preparate od manje važnih, koji od njih imaju višenamensku funkciju, pa mogu zameniti dva ili tri proizvoda i kako da ogromna pakovanja smanjite i uštedite prostor.

sta poneti od kozmetike na more
Shutterstock 

Ovi preparati su vam potrebni

Spakujte samo one preparate koji će vam pružiti adekvatnu negu i zaštitu i bez njih ne krećite na put. Dakle, krema sa spf-om je prioritet. Zatim, hidratantna krema i serum jer znamo koliko nam more i previše izlaganje suncu zna isušiti kožu, kao i šampon za oštećenu kosu.

Šminka je svakako individualna stvar, ali neka se uz vas uvek nađe par četkica koje najviše koristite, korektor, bronzer, rumenilo, maskara, mini-paletu za oči, set za obrve, ruž i hajlajter, a sve ostalo je po želji pojedinca.

sta poneti od sminke na letovanje
Shutterstock 

Kako da uštedite prostor

Da se ne biste nervirali što vam ogromne flaše kupki, šampona, micelarne vode zauzimaju previše prostora u koferu, u drogerijama možete nabaviti veoma praktičan set plastičnih bočica u koje možete da prespete sve preparate koji dolaze u velikim bocama.

Šta poneti od kozmetike i šminke na letovanje
screenshoot/lilly.rs