Umorne ste od farbanja kose i održavanja koraka sa trendom? Želite da se vratite u svoju prirodnu boju kose, a pitate se kako i da, prilikom te egzibicije, ne potrošite mnogo novca u salonu?

Vraćanje u prirodnu boju kose je malo otežavajuće nakon godina taloženja farbe na dlaci, ali ništa nije nemoguće. U nastavku vam otkrivamo kako da vratite prirodnu boju iz ofarbane kose uz što manje oštećenja!

Ošišajte se

Godine i godina farbanja, blajhanja i upotrebe vrućih aparata za stilizovanja kose zasiguno je oštetilo znatno vašu vlas. Kao i većina žena, verovatno ne želite da se ošišate, ali skraćivanje veoma duge kose zaista će osvežiti vašu frizuru.

Takođe, što vam je kosa duža, to je promena upadljivija, te ako je skratite i stepenujete, dobićete na dinamičnosti koja će malo oduzeti pažnju sa vašeg izrastka.

kratka kosa
Freepik 

Izvucite pramenove, uradite balayage

Verujemo da je mnogima najiritantnija upadljiva linija izrastka kada puštate kosu da raste. Period tranzicije iz farbane kose u prirodnu boju jeste da pokušate da ublažite prelaz ukoliko je on veoma vidljiv. U tome će vam najviše pomoći balayage tretman odnosno pramenovi koji će učiniti da praktično neprimetno puštate kosu da izraste.

izvlacenje pramenova
FaustFoto 

Koristite tonirane proizvode za kosu

Ukoliko ste farbane u smeđe, a vaša prirodna kosa je plava, ili obrnutom veoma je važno da koristite proizvode koji odgovaraju vašoj nijansi. Ako želite brzo da se ofarbate u plavo kako bi vam se kosa stopila sa prirodnim, svetlim izrastkom, a nakon tretmana izbeljivanja obavezno koristite srebrni ili ljubičasti šampon koji će ublažiti neželjene žute tonove.

Investirajte u kvalitetnu negu

Pošto je vaša kosa svim ovim procesima pretrpela agresivne hemijske tretmane, nega mora biti pojačana. Preporučuje se da tokom prelaska u prirodnu boju koristite šampone bez sulfata, leave-in zaštitom od toplote, hranljive maske i regeneratore. Posebno su važni šamponi bez sulfatnih soli koji neće podsticati skidanje i ispiranje vaše boje. Dok ne oporavite kosu, preporučuje se da vruće aparate izbegevate u širokom luku.

nega farbane kose
Shutterstock 

Izastak je, srećom, postao trend

Ukoliko niste spremni na prethodne savete, pokušajte se utešiti da je sada trend imati izastak, čak i onaj drastičan. On može biti jednako atraktivan i neobičan detalj, baš kao što je do nedavno i Bili Ajliš nosila zeleni na svojoj crnoj kosi.
Ukoliko ste dovoljno smeli za ovaj korak, isprobajte ga i uživajte u neobičnom trendu.

izrastak na plavoj kosi
Shutterstock