Boravak na moru sjajan je način da napunimo svoje baterije za neke nove izazove koji nas čekaju, ali on nikako nije blagonaklon kada je sjaj naše kose u pitanju. Takođe, leti najčešće imamo zavezanu kosu zbog stalnih vrućina, a vezanje kose gumicama se pokazalo kao nešto što u velikoj meri narušava njen zdrav izgled te doprinosi pucanju.

Kada tome svemu pridodamo i činjenicu da morska so i sunčevi zraci utiču na njeno isušivanje i pucanje, sasvim je jasno zašto je ona nakon povrataka s odmora na gradski asfalt gotovo uvek spremna za šišanje. Kako bi to izbegli nije naodmet imati pri ruci hranjivu masku za kosu, koja će dubinski obnoviti njene vlasi i zagladiti ih.

Maska koju možete napraviti kod kuće dubinski hrani i regenrište suvu i oštećenu kosu.

nega kose posle mora
Freepik 

Samo pakovanje kose ćete sprovesti tako što ćete naneti ovu masku četkom za farbanje na celu dužinu. Potom treba da stavite kapu za tuširanje i pustite da maska odstoji barem pola sata. Kako bi hranljivi sastojci bolje pordrli u srž dlake, poželjno je da preko zagrevate fenom.

Pogodna je za sve tipove kose.

Sastojci:

3 kašike gustog kokosovog mleka ili kokosove pavlake
1 kašika gela aloje vere
1 kašika maslinovog ulja ili glicerina

nega kose nakon mora
Instagram 

Priprema:

Sve sastojke dobro promešati dok ne dobijete glatku kremastu pastu. Naneti je na celu dužinu i poklopiti kapom za tuširanje. neka odstoji barem pola sata do sat na kosi, a potom je isperite vlagim šamponom i hladnom vodom.

Kokosovo mleko sadrži mnoštvo vitamina i proteia. Dubinski hrani kosu i regeneriše. Aloja vera i maslinovo ulje neguju kosu od korena do vrhova, čineći kosu glatkom i mekšom. Udružena ova tri sastojka predstavljaju sjajno rešenje za oštećenu kosu nakon povratka s mora.