PRISTUPAČNA I PRIRODNA OPCIJA ZA NEGU: Ovo ulje je najbolje za rast i gustinu kose, a rezultati će vas ODUŠEVITI

Ulje ruzmarina ima mnoge prednosti kada je nega kose u pitanju, a dobra stvar je da, osim što znate šta tačno stavljate na svoju kosu, ulje ruzmarina nije skupo.

Instagram 

Gusta kosa oduvek je bila imperatim svim ženama, a dobra vest je da se ože postići prirodnim putem bez oddlazaka na neke posebne tretmane i bez mnogo novca.

Devojka imena Andri Viktoria podelila je video u kom govori o čudesnom ulju i tvrdi kako joj je pomoglo da joj kosa bude mekana, ali i gušća. Ulje o kom govori je ulje ruzmarina.

Mnoga ispitivanja koja su sprovedena, potvrđuju da ulje ruzmarina može da pomogne u nezi kose. Dobra stvar je da, osim što znate šta tačno stavljate na svoju kosu, ulje ruzmarina nije skupo.

Zbog svog svojstva podsticanja cirkulacije vlasišta, ne samo da omogućava vašoj kosi da zdravije i brže raste, već utiče i na usporavanje procesa starenja kose. Odnosno, usporava proces dobijanja sedih vlasi.

ruzmarin za kosu
Freepik 

Ruzmarin se takođe uspešno bori protiv slobodnih radikala, koji u velikoj meri oštećuju folikule, pa ga možemo smatrati i svojim borcem za jaču i lepšu kosu.

Zbog visoke koncentracije minerala i vitamina koje sadrži ruzmarin, od kojih se ističu gvožđe, mangan, vitamini B grupe, vitamin C, vitamin A, folna kiselina kao i tanin i kalcijum, ruzmarin se smatra biljkom koja uspešno služi u prevenciji od raka kože!

Kako se koristi ruzmarin ulje za kosu?

Sada kada znamo sve prednosti koje ima ruzmarin za kosu, vreme je da saznamo kako da ga najbolje iskoristite, odnosno primenite.

Najjednostavniji način jeste da dodate dvadesetak kapi ovog ulja u svoj blagi šampon bez sulfata. Na ovaj način vaša kosa će svaki put kada perete kosu dobiti određenu količinu ulja ruzmarina.

Ako imate problema sa suvim vlasištem i peruti zbog čega vam i kosa pojačano opada, kako bi rešili sve probleme primenite jednostavan tretman vrućim uljem sa ruzmarinom.

ruzmarin za kosu
Shutterstock 

Ruzmarin za kosu priprema

Ukoliko želite da isprobate ovaj tretman sa vrućim uljem sledite uputstva za pripremu:

Pomešajte ulje ruzmarina i neko drugo ulje ( maslinovo, bademovo ili kokosovo ulje) .Zagrejte ulja dok ne budu topla, ne vrela kako se ne bi opekli. Nemojte grejati u mikrotalasnoj jer se tako gubi hranjiva vrednost ulja. Umasirajte toplu mešavinu ulja u svoje vlasište oko 10 minuta. Zatim nanesite ulje na celu dužinu kose sa većom pažnjom na korenu.

Ugrejte peškir od mikrofibera peglom za veš i omotajte ga oko kose. Sačekajte oko pola sata, a zatim operite kosu blagim šamponom bez sulfata. Isperite kosu hladnom vodom.

Ovaj tretman ponavljajte dva puta nedeljno. Već posle prve primene osetićete da je vaša kosa mekša i lakša za raščešljavanje.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši