Razloga za ovakvu reakciju tela je zaista bezbroj, ali to se nikada prvo ne pitamo kada se pogledamo u ogledalo. Prvo i osnovno pitanje je "kako brzo i lako da rešim problem?", a kamen sa srca može da vam padne jer postoji nekoliko zaista efikasnih metoda.

Kafa

Kofein može imati dobar anti-edemski efekat kada se primenjuje lokalno. Talog skuvane kafe iz šolje nanesite na područje ispod očiju. Ostavite da deluje 20 minuta, a potom isperite toplom vodom, lagano masirajući kožu kako biste postigli efekat pilinga.

Vrećice čaja

Nije tajna da čaj sadrži kofein - i crni i zeleni. Utiče na nas ne samo kada se uzima interno, već i spolja. Ako skuvate dve vrećice čaja, pustite ih da se ohlade u frižideru i stavite ih ispod očiju na 20 minuta, tada će vas kofein lako osloboditi viška tečnosti koja se nakuplja ispod očiju.

kako se resiti natecenih podocnjaka
Freepik 

Flasteri za oči

Naravno, jedan od najlakših načina da se rešite podočnjaka je korišćenje flastera. Međutim, savetujemo vam da ih držite u frižideru radi većeg efekta. U ovom slučaju, istovremeno će igrati ulogu hladne obloge, što će značajno povećati njihovu efikasnost.

Masaža lica

Masaža lica takođe može pomoći u uklanjanju otoka. Štaviše, za ovo uopšte nije neophodno imati kod kuće valjak ili Guasha kamen, gedžeti koji su sada preplavili feed na Instagramu. Ručna masaža će biti isto tako efikasna za kožu. Na Youtube-u možete pronaći dosta videa o masaži lica koji će vas naučiti pokrete koje treba da naučite.

masaza lica
Freepik 

Limfna drenaža

Još jedna odlična rutina treba da vam bude fizička aktivnost. Ako niste neko ko voli da trenira ujutr, preporučujemo da nakon buđenja i pre jutarnje čaše vode, napravite 100 skokova u mestu. Ne treba da skačete visoko, dovoljni su samo lagani poskoci. Oni promovišu protok limfe, što pomaže da se rešite otečenosti, pa tako i podočnjaka, a vrlo brzo će vas učiniti "budnijima".