Da li želite da uradite nešto po pitanju poboljšanja kvaliteta kože oko očiju? Čini vam se da je u poslednje vreme suva i zategnuta, da su vam bore, takozvane "svračije nožice" sada izraženije nego pre? Fali vam sna, koža vam je umorna i želite ponovo onaj podmlađen izgled?

Evo saveta stručnjaka i krema koje preporučuju.

Korak broj 1. je uvek čišćenje kože. Dakle, pre nanošenja bilo kakve nege, koža mora biti lepo očišćena, posebno u predelu oko očiju koje su vrlo osetljive i lako pokupe infekcije.

Kada skidate šminku u ovoj regiji, treba da budete nežni jer trljanje može da ošteti vašu kožu. To možete raditi direktno prstima ili tuferom na koji ste naneli micelarnu (ili još bolje uljem jer je efikasnije za vodootpornu šminku i manje ćete morati da trljate). Pravite lagane, kružne pokrete i šminka će se potpuno otopiti.

Koža oko očiju je vrlo tanka, uz to je i slabo zaštićena hidrolipidnom barijerom i sadrži nešto malo kolagenih i elastinskih vlakana. Zato što je vrlo često pogođena dehidratacijom i suvoćom, i ova koža prva otkriva umor i znakove starenja. Zato smo pronašli 6 krema koje vam mogu pomoći u ovom jesenjem periodu koji nam predstoji.

 TOP 6 krema za predeo oko očiju