Prema makeup umetnici Kari Loveljo, koja šminka poznate ličnosti, postoje neki trikovi pomoću kojih se puder ne skida i ne razmazuje, čak i kada su napolju tropske temperature.

U nstavku pročitajte njene tajne i tirkove uz koje će vam puder ostati postojan...

Kako da puder traje leti ceo dan?

Laganiji mejkap

Tokom letnjih meseci, nemojte nanositi mnogo slojeva pudera, jer koža neće moći da diše. Savet je da umesto pudera na lice stavljate BB kremu, a za dodatni sjaj, osvežite lice s malo broznera. I ne zaboravite da pre podloge nanesete kremu s zaštitnim faktorom!

puder
Shutterstock 

Trik s kremom za lice

Umesto pudera, možete koristiti mešavinu vaše dnevne kreme za lice i podloge. Na količinu kreme koju inače nanosite na lice ukapajte nekoliko kapi pudera,pomešajte i nanesite na lice. U isto vreme dobićete taj letnji sjaj, a hidriraćete kožu. 

Prajmer je vaš najbolji prijatelj

Prajmer nam pomaže da optimizujemo kožu pre nanošenja šminke, a sprečava i da se ona razmaže tokom dana. Uz to, ovaj čudesan losion umanjuje pore i sprečava lučenje ulja iz kože. Ukoliko imate masniju kožu, koristite mat prajmere pre nanošenja pudera.

„Bejking“

Bejking je postao popularan metod, a zvezde ga rado koriste kako bi fiksirale šminku. U pitanju je stavljanje pudera u prahu na lice, kako bi puder bio postojaniji.

Blending sunđer

Puder nanosite sunđerom za mejkap. Jedino na ovaj način nećete naneti podlogu neravnomerno, već upravo onoliko koliko vašoj koži treba.