Bilo da imate savršenu kožu ili određene nepravilnosti koje biste rado sakrile, puder uvek birate samo sa jednom namenom – da izjednačite ten.

Određena crvenila, sitne borice, bubuljice, podočnjaci, sve to čini da koža lica dobije sitne razlike u boji. Pravi spas jeste puder, ali je bitno izabrati ga u boji koja savršeno odgovara našem tenu.

Puder u pogrešnoj boji može učiniti da izgledate šareno ili prljavo i u najgorem slučaju može dodatno istaći upravo one nedostatke koje biste najradije sakrile.

Pravilno testiranje nijanse tečnog pudera

Koža ima ton i podton, koji utiču na odabir nijanse pudera. 

Najpravilniji način za testiranje jeste da malu količinu proizvoda nanesete na čisto lice, na liniju brade, uz uši i vrat. Zatim je potrebno proizvod utapkati četkicom za tečni puder. Nijansa koja se u potpunosti stapa s bojom vašeg lica i ne razlikuje se od boje vrata – prava je nijansa vašeg tečnog pudera.

puder za lice
Wanted! 

Ovo je kratko uputstvo za pravilno testiranje nijanse. Međutim, nekada nije ni to dovoljno, jer pojedini puderi nisu dostupni u svim nijansama. U tom slučaju je bolje izabrati svetliju nego tamniju nijansu, jer u postupku konturisanja lica možete da nadogradite boju.

Takođe, za dobijanje nijanse koja perfektno odgovara vašem tenu, možete da pomešate dva pudera različitih tonova, što često primenjuju i profesionalni šminkeri, ali često to nije isplativo rešenje. Zato su stvoreni toneri koji spašavaju stvar!

puder za lice
Wanted! 

Toneri za puder za postizanje prave nijanse

Ukoliko ste kupili novi puder koji u potpunosti odgovara vašem tipu kože, ali je tamnije nijanse ili svetlije od boje vašeg tena, ne brinite, jer postoji jednostavno rešenje. Moći ćete i dalje da koristite omiljeni puder, uz malu korekciju nijanse. Upravo tome – kreiranju željene nijanse, služe toneri za tečni puder. Oni ne menjaju strukturu, gustinu, niti pokrivnu moć pudera, već samo njihovu boju. Toneri za tečni puder su najbolje rešenje u prelaznim godišnjim dobima.