Složićemo se da je asortiman jeftinih maskara u drogeriji je zaista velik. Ipak, većine od njih cena je jedna kvalitetnu. Mi lično spadamo u red onih koji nisu za to da se velika količina novca izdvaja za maskaru i zato smo oduševljeni ovim trikom!

Kako da od svake maskare izvučete maksimum i postignete efekat koji dobijate od većine skupljih maskara.

Temeljno čišćenje je početak i kraj

Trik je u tome da jeftinu četkicu za maskaru jednostavno zameniš četkicom svoje omiljene skupe maskare. To ti zvuči nehigijenski?

zena stavlja maskaru
Shutterstock 

Naravno, prethodno čišćenje je obavezno! Pretpostavimo da si koristila neku vrhunsku maskaru nekoliko meseci i bacila je jer je prazna: zatim bi prethodno trebala uzeti četkicu za maskaru i prvo je staviti u čašu mlake vode i ostaviti je tako 10 minuta.

Zatim, za temeljnu dezinfekciju, u čašu ili prikladnu posudu stavi alkohol i ostavi četkicu neko vreme. Ako više ne vidiš ostatke stare maskare, možeš lagano istrljati četkicu i osušiti papirnim ubrusom, a zatim ostaviti na vazduhu da se potpuno osuši.

trepavice
Shutterstock 

Važno: ostaci alkohola ili vode mogu uzrokovati brzo sušenje maskare. Stoga, pre nego što staviš četkicu u svoju novu maskaru iz drogerije, proveri jesu li sve dlačice 100% suve.