Prvi korak svakog smoky eye look-a je odlučivanje na koje boje se želite usredsediti, a to može zavisiti o činjenicama poput vaše odeće ili planova, ili najčešće same boje očiju.

Svato ko je ikad proveo sate boreći se s kosom i odlučivao se za frizuru, zna da je ponekad najbolji final touch odevne kombinacije hrabar smoky eye look.

Kreiranje smoke eye looka zna često biti veoma izazovan zadatak, a mi smo istražili rešenja kako da on uspe baš svaki put uz pomoć saveta stručnjaka.

1. Šminku započnite na očima

Kada šminkanje započnete od očiju tada sebi dajete dovoljno prostora da se čak i zaigrate i ne pazite da li će višak boje sa četkica pasti na savršen ten na licu.

smokey eyes sminka
Instagram 

2. Smoke eye prema boji očiju

Postoje određene boje zbog kojih oči postaju posebno primećene, a to seže u teoriju boja. Komplementarne boje čine jedna drugu upečatljivima, pa ako imate plave oči, nešto s narandžastim podtonovima će vam dodatno istaći oči u prvi plan.

Ako imate zelene oči, isprobajte olovku s crvenim podtonom ili bojom cigle kako bi naglasili boju i oblik očiju.

Za smeđe oči, najbolje funkcioniše ljubičasta, a mogu nositi i tamno smeđu sa zlatnim odsjajem.

3. Pripemite kapak

Kako bi vaš kapak izdržao toliko proizvoda na sebi, potrebno ga je pripremiti. To ćete učini prajmerom za oči koji je posebno formulisan za sprečavanje skupljanja senke u pregibu.

smokey eyes sminka
Instagram 

4. Kapi za oči

Mnogi šminkeri u svojim neseserima imaju dodatan korak pre nanošenja olovke na oči. Koriste kapi za oči kako bi oči učinili da izgledaju belje i svetlije pod svom tom šminkom.

5. Olovka kao baza

Kremaste olovke za oči su odlične kao baza jer veže senku za kapke. Takođe pomaže na dodavanju dubine kapcima, kao i sigurnost da će boja koju stavite imati dugotrajni efekat.

olovka za oci na kapcima
Instagram 

6. Ređanje boja

Počnite s najsvetlijom bojom senke, stavljajući je prvo ispod obrva, a zatim prema vrhovima kapaka.

Na pregibu kapka upotrebite sledeću tamniju boju, a treću najtamniju na kapku, stapajući se s najtamnijom nijansom na liniji trepavica.

Vratite se ponovo na olovku za oči i nanestite je na liniju trepavica i vodeni liniju pa look završite s nekoliko slojeva maskare.

nanosenje vestackih trepavica
Shutterstock 

7. Veštačke trepavice

Ovako dramatičan look često ne može da izgleda glamurozno ukoliko mu ne dodate veštačke trepavice. Tek postavljajući njih dobijate efekat koji ste želeli.