Sve devojke koje nose dioptrijske naočare znaju da šminka ne izgleda isto kada se našminkate i nakon toga morate da stavite naočare. Potrebno je da se pravilno našminkate kako biste istakle sve ono što je najbolje. Zato smo danas upravo za te devojke pripremili nekoliko zanimljivih saveta.

Pogledajte koja pravila bi trebalo da poštujete prilikom šminkanja ako nosite dioptrijske naočare!

Oči su najvažnije

Šminka na očima ne bi trebalo da bude previše upečatljiva, odnosno uočljiva. Naravno treba da bude pre svega u skladu sa vašim očima, odnosno veličinom, oblikom i bojom. Ključna stvar je da šminku prilagodite očima u zavisnosti od toga da li naočare čine vaše oči krupnijim ili manjim.

nasminkana devojka
Instagram 

Obavezan korektor

Ispod očiju nanesite korektor u svetlijoj nijansi kako biste taj deo lica učinili svetliji. Možete naneti i malo hajlajtera u uglove očiju i ispod obrva , kako biste njih još više naglasili.

Maskara za volumen, ne za dužinu

Obratite pažnju na trepavice. Bitno je da koristite maskaru koja će temeljno prekriti trepavice, jer se efekat maskare neće previše videti ispod naočara. Ne treba da koristite maskaru koja će vašim trepavicama dati dužinu, jer će onda one udarati u staklo naočara, što vam svakako ne treba. Maskara koja će vam najviše odgovarati jeste ona koja će trepavicama dati volumen.

zena nanosi maskaru
Shutterstock 

Senke i ajlajner

Bitno je da ne koristite previše tamne boje senki. Birajte svetle i nežne boje, jer će one ispod naočara najbolje izgledati. Kada je ajlajner u pitanju bitno je da ne preterujete. Neka linija ajlajnera prati liniju okvira naočara, kako bi sve bilo usklađeno.

Fokus na usnama

Ukoliko ne želite previše da se šminkate, potrebno je samo da fokus prebacite na usne. Vodite računa da vam je ten izjednačen, konture blage. Oči ne morate šminkati preterano, dovoljna je samo maskara. Nanesite karmin u svojoj omiljenoj nijansi i vaša šminka je gotova!