"Golden hour" - savršeni trenutak nakon izlaska sunca ili pred sam zalazak, kada je osvetljenje tako dobro da je nemoguće ne napraviti dobru fotografiju. Sigurni smo da ste bar jednom imali takvo iskustvo... Sunce učini svoje i napravi najbolji filter, da koža izgleda savršeno, a makeup tada dodatno samo naglasi vašu lepotu.

Tople boje i blistavost lica čine da svaki put poželimo takav filter. San mnogih žena su savršeno hajlajtovane jagodice, blistavi kapci i sjajne usne. Novi makeup trend koji nas je dočekao taman za jesenupravo nam donosi sve to!

Nije sve u osvetljenju, ima nečeg i u načinu šminkanja, a makeup artisti su pronašli način da taj čuveni golden hour postignu upravo pažljivo odabranim proizvodima, piše harper bazar.

Ključ je u hajlajtovanju i izbalansiranoj upotrebi praškastih, kremastih i tečnih proizvoda.

Savetuje se da koristite bronzane tonove koji "produžavaju" trajanje preplanulog tena, kako na jagodicama, tako i na kapcima i usnama. Hajlajter je ključni proizvod i možete kombinovati tečni i praškasti hajlajter koje takođe možete upotrebiti i umesto senke za oči. Za usne će vam biti potreban ruž slične nijanse sa šimerom kako biste dobili željenu blistavost. Na kraju, još malo sjaja nije naodmet uz pomoć bronzera, a možete koristiti i sprej za setovanje šminke koji u sebi sadrži šljokice.

Mimo navedenih osnova golden hour skin makeup-a, ne zaboravite da oblikujete obrve gelom, tako da izgledaju neobavezno i prirodno i dodajte malo maskare. Ovaj makeup look osvojio je mnoge poznate dame, pa ga tako često biraju naše pevačice poput Sare Jovanović, Milice Pavlović i Anastasije Ražnatović