Upotreba hajlajtera za mnoge žene postala je neizostavan deo make up rutine. To nas uopšte ne čudi, budući da je reč o trendu osmišljenom kako bi licu dao željenu svežinu i blistavost, kao i instant pomlađivanje.

Međutim, nova popularna tehnika više ne sugeriše da se ovaj popularni proizvod koristi samo na obrazima, već i na očima.

Doduše, mnoge dame su sklone u ćošak oka postave tačkicu hajlajtera kako bi vizualno umanjile umor, ali ovoga puta idemo 'all in', odnosno njime prekrivamo ceo kapak.

djidji hadid, sminka
Instagram 

Reč je o tehnici koja se zove 'eye-lighter', a u buvalnom prevodu ona označava mehanizam pomoću kog će se naše oči, a potom i celo lice izgledati svežije i odmornije.

Pritom nije nužno koristiti hajlajter, već će poslužiti i senka hladnog tona s reflektirajućim elementima. "Cut crease" tehnika postaje prošlost, a eye-lighter poziva na nežnije ispiranje prelivajućih nijansi kako bi postigao efekt svežine.

Prilikom isprobavanje ove tehnike ne moraš zazirati od mešanja boja već možeš spojiti različite ledene nijanse. Ovaj trend pruža pomak od korišćenja do sada popularnih toplih i neutralnih nijansi i u fokus stavlja hladnije tonove.

Moramo priznati kako u ovom trendu ima i dašak "retro vie" jer nas je uspešno vratio u rane 2000-te.

hajlajter
Wanted!