Danas smo preplavljeni informacijama na internetu o svakom aspektu života, te ništa manje i o DIY beauty trikovima.

TikTok nas svakodnevno zasipa različitim trendi načinima za što brže i jednostavnije šminkanje, no mnogi make up artisti se sa ovim ne bi složili, a retko koje bi zaista i primenili u svom radu sa klijentima (poput trenda nanošenja pudera na lice u vidu gomile malih kvardata, na primer).

Ipak, postoji dosta saveta koji dolaze direktno od samih profesionalaca i koji aposlutno mogu promeniti vašu rutinu šminkanja na bolje, piše harper bazar.

Istražili smo najbolje TikTok trikove za šminkanje koje su make up artisti odobrili.

1. Nanošenje ajlajnera pomoću uvijača za trepavice

Kako bi vam koren gornjih trepavica izgledao tamnije i istaknutije, potrebno je da na ovom delu premažete malo ajlajner. Trik dobija sasvim nov nivo jednostavnosti ako za ovo iskoristite uvijač za trepavice.

Na gornji, unutrašnji, deo uvijača nanesite eyeliner pa ga onda dobro pritisnite na kapak prilikom uvijanja trepavica. Na taj način ocrtaće vam se ravna linija tik uz koren trepavica koju naknadno podebljajte eyelinerom.

@yoyoiziah

Eyeliner hacks require more steps, so practice, practice, practice! #beautyhacks#tiktokpartner#eyelinerhacks @tiktok

♬ original sound - Jay Iziah

2. Nanošenje maskare od vrha trepavica

Za efekat gustih i ravnomerno premazanih trepavica potrebno je da pratite tri koraka.

1. Krenite sa apliciranjem maskare samo pri vrhu trepavica

2. Nastavite da premazujete od sredine ka vrhu

3. Za kraj obuhvatite koren trepavica i izvlačite četkicu do vrha

@mirellabelle

How to make your lashes look like falsies without falsies ✨ #beautyhacks#beautytips#fyp#foryou#makeup

♬ original sound - Mirella Bernal

3. Gustina prednje linije kose

Želite da vam prednja linija kose izgleda gušće? U ovom klipu, Krisel koristi eyeliner da pojača boju svojih prednjih vlasi (posebno za lepši izgled kada ih skupljate nazad u rep), ali make up artisti za ovaj trik najčešće koriste senke za oči i puder za obrve.

Sve što treba da uradite jeste da zagladite kosu na pozadi, kako bi uz pomoć senke (u nijansi vaše kose) i četkice za nanošenje pudera dodali boje vašoj prednjoj liniji sitnijih vlasi.

@chrisellelim

How I fix my receding hairline (forehead) with makeup! My trick when I pull back my hair! #makeuphacks#getthelook#makeup#beauty#asmr#beautyhacks

♬ BDASH Breathe - BDash

4. Nanošenje rumenila pre pudera

Ovo je trik za postizanje prirodne blistavosti kože. Make up artisti obožavaju ovaj trik jer zahteva jako malo vremena. U video klipu devojka nanosi izdašnu količinu rumenila na obraze i čelo, a potom aplicira manju količinu pudera preko, te na kraju sve nežno utrlja sunđerom.

Kao što se može videti, krajnji rezultat je blistav, sjajan i svež izgled lica.

5. “Brow lift” tehnika

Nisu vam potrebne nikakve kozmetičke procedure za izgled podignutih obrva, već sasvim jednostavan trik. Očešljajte obrve na gore, zatim olovkom popunite retka područja, te preko toga pređite voskom ili gelom.

@browsbyshay

DIY browlift #browtutorial#browtips#browstylist#browstyling#concealer#tweezers#tweezerman#browshaping#browlift#browlamination

♬ Come Thru - Jacquees