Dobro je poznato da sada svaki proizvod ima više različitih namena, pa tako i puder u prahu.

Savršen makeup zahteva mnogo proizvoda - puderi, senke, korektori, sjajevi za usne, obilje karmina... Ali od svih kozmetičkih proizvoda u vašoj torbi za šminku, puder može postati vaše tajno oružje.

Ovaj proizvod vam može pomoći u bilo kojoj teškoj situaciji i postaće mnogo više od proizvoda za setovanje.

Uz sve savete koje smo prikupili u nastavku, naučićete da ga pravilno koristite i nikada ga više nećete izvaditi iz tašne.

Trik 1: Nanesite puder u prahu pre tečnog pudera
Na društvenoj mreži Tik Tok možete pronaći bezbroj trikova o šminkanju, a jedan od njih je zanimljiv način korišćenja pudera u prahu. Umesto da puder u prahu nanesete na kraju kako biste fiksirali svoju šminku, internet stručnjaci predlažu da to učinite pre podloge. Ovaj mali trik može učiniti čuda jer puder upija ulje na vašoj koži i deluje kao štit između vaše kože i ostatka šminke.

puder
Shutterstock 

Trik 2: Masno lice
Ako imate masnu kožu, sigurni smo da je puder postao deo vašeg svakodnevnog makeupa. Ali takođe može biti koristan čak i onih dana kada odlučite da se ne šminkate. Malo pudera u prahu na masnoj T-zoni spasiće vas od sjajnog i masnog lica tokom celog dana.

Trik 3: Učvrstite boju na usnama
Ako vam se čini da vaš ruž nije postojan i ostavlja otiske na svakoj čaši, onda je ovaj trik za vas. Malo pudera može vam pomoći da zadržite boju usana na mestu. Prvo nanesite svoju omiljenu nijansu, a zatim nežno stavite maramicu na usne. Nakon završetka ovog procesa, nanesite malo pudera na vrh usana preko maramice.

bordo karmin na usnama
Shutterstock 

Trik 4: Smanjite rumenilo
Ukoliko ste prilikom šminkanja preterali sa rumenilom ili bronzerom ponovo kao spas dolazi transparentni puder u prahu. Efekat rumenila možete umanjiti tako što ćete na lice naneti puder velikom četkom preko rumenila.

Trik 5: Nanesite senku
Puder u prahu može učiniti da skoro svaki proizvod za šminku traje duže. Ovo se proteže i na šminku očiju. Ako su vam kremaste senke uvek naborane i razmazane kada ih nosite, pokušajte da ih učinite dugotrajnim uz pomoć pudera. Dakle, nakon nanošenja, morate samo naneti sloj praha preko senke. U stvari, ako koristite i prajmer, sve će postati još lakše.

sminkanje ociju
Shutterstock 

Trik 6: Predvidite bilo koju grešku
Možete biti majstori u nanošenju senki, pa čak i onda završiti sa zamućenim efektom ispod očiju. Iako se uvek može rešiti problem pomoću vate i sredstva za skidanje šminke, puder može poslužiti kao prevencija. Pre nanošenja šminke za oči, nanesite obilnu količinu pudera ispod svakog oka. Na ovaj način, kada nanesete senku, sve čestice šminke će pasti na puder. Kada završite sa šminkanjem očiju, sve što treba učiniti je da čistom četkicom za šminkanje obrišete puder ispod očiju.

Trik 7: Promenite oblik obrva
Možda vam ovaj trik neće trebati svaki dan, ali kada je u pitanju intenzivna šminka, mogućnost promene oblika obrva je od suštinskog značaja. Osim gela za obrve, ova tehnika šminkanja uključuje - pogađate - prozirni puder. Nanesite gel, puder, korektor i podlogu da efikasno sakrijete deo obrve - naravno, privremeno.