GREŠKA KOJU MNOGE ŽENE PRAVE PRI NANOŠENJU TEČNOG PUDERA: Poznata šminkerka otkriva trik uz koji nema greške

Otkrijte koje greške žene često prave prilikom nanošenja tečnog pudera.

puder.jpeg
Shutterstock 

Kada tečni puder nanose slavni šminkeri, postupak se čini kao najjednostavniji zadatak na svetu. Međutim, mnogo je zabluda u koje možemo upasti na putu do savršenog tena. Osim što je u moru pudera teško naći proizvod u skladu s našim željama, ponekad stvari ne funkcionišu ni s najboljim puderima.

Jedna od mogućih grešaka događa se već pri prvom kontaktu s tečnom podlogom - istiskivanjem pudera iz bočice.

Opasnost od sušenja

Ukoliko puder iz bočice izliješ na samo jedno mesto na licu, a potom ga kreneš raspoređivati sunđerom ili blenderom po ostatku lica, možeš upasti u pravu make up zavrzlamu. Za početak, ako se puder brzo suši, moraćeš biti brza da sve rasporediš pravilno pre nego se puder potpuno uhvati za mesto na kojem je nanešen. Ako se sasuši pre nego što uspeš da ga razmažeš, imaćeš neujednačen ten i pomalo neuredan look koji nikako ne želiš. U slučaju da poseduješ puder u stiku, rasporedi ga svuda po licu, a nikako na samo jedno mesto.

Dalje, kada proizvod naneseš na lice, nemaš kontrolu nad količinom koju nanosiš. Lako možeš istinuti previše proizvoda i onda izgledati veoma neprirodno. Da ne kažemo da je višak pudera na licu užasno teško razmazati.

Od sredine prema napolju

Mnogo je lakše puder staviti na ruku, a potom ga prstima, sunđerom, četkom ili blenderom razmazati po licu i postupno nanositi deo po deo. Tako ćeš bolje videti efekt koji postižeš na koži i mnogo lakše rasporediti proizvod. Osim toga, lakše možeš uočiti da ga nanosiš premalo ili previše.

Liz Pug šminkerka slavne Alekse Cangg, Liz Pugh, savetuje da je uvek bolje da "puder nanosite od centra lica prema spoljašnjim uglovima, prema liniji kose".

To je najbolji recept jer većini žena najjače pokrivanje treba upravo u centralnom delu. I, ne, ovo ne znači da puder treba da stavite odmah na čelo i nos jer je to je greška.

puder
Wanted!, Freepik 

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši