Olovke za usne su alfa i omega besprekornog makeupa za usne. Klasično se bira nešto tamniji ton od boje ruža i njime lagano ocrtaju usne pre nego što ih ispunimo idealnom bojom ruža, a najčešće su to nude nijanse.

Iscrtavanjem linije usana olovkom za usne sprečavamo „curenje“ odnosno razmazivanje ruža van ivica, a na taj način i osiguravamo jasne konture.

Ukoliko ste ljubitelj precrtavanja, ali ne preteranog, već taman toliko da usnama date plump efekat, a da izgleda prirodno, onda vam je olovka za usne sigurno najbolji prijatelj.

Međutim, nije loše ponekad izaći iz rutine šminkanja i pustiti ruku da sama i bez već osmišljenog cilja učini malo drugačiji izgled od dosadašnjeg.

Kako olovkom za obrve našminkati usne instagram/ thebirdspapaya

Međutim, sada novi trik s olovkom za usne oduševljava žene na društvenim mrežama. Ali, umesto olovke za usne koristi se neočekivani makeup proizvod koji verovatno imate u neseseru, a u pitanju je - olovka za obrve!

Ovako funkcioniše trik s olovkom

Trik je krajnje jednostavan: uzmi svoju olovku za obrve (treba biti svetlosmeđe boje) i iscrtaj usne kao i obično. Zatim popuni usne ružem za usne - ili s kremastim rumenilom, kao što se vidi na videu. Malo protrljaj usne i savršeno oblikovane usne su spremne!

Iscrtavanje usana olovkom za obrve je novi make up trik u svetu šminke.
Shutterstock 

Olovka za obrve savršena je za iscrtavanje usana, a njena tekstura takođe čini ruž postojanim. Uz to, smeđkasta boja postiže moderan izgled usana u kojem se tamna linija usana kombinuje sa znatno svetlijim ružem – beauty povratak iz 90-ih.