Gotovo svaka druga žena muku muči sa upornim podočnjacima. Ukoliko spadate u ovu grupu dobro znate koliko ih je teško sakriti, zato smo istraživali i pronašli tri, prema mišljenju stručnjaka, najefikasnija načina za elimisanje ovih upornih kesica ispod očiju.

Evo o čemu je reč...

1. Ružina vodica

Ružina voda vlaži i neguje kožu lica, oslobađa od oteklina, crvenila i svraba. Ima učinak izbeljivanja i podmlađivanja. Možete je jednostavno kupiti ili napraviti sami kod kuće od svežih latica jedne ruže i čaše tople vode (isperete latice ruže i stavite ih u posudu i prelijete čašom tople vode.

Ostavite da se ohladi i ocedite u dezinfikovanu posudu. Ružinu vodicu držite u frižideru ali ne duže od sedam dana). Koristite tako da navlažite dva tupfera, stavite ih na podočnjake i držite 15-ak minuta. Ponavljajte to svako jutro i svako veče.

Ružina vodica pokazala se kao efikasna u uklanjanju porodčnjaka.
Freepik 

2. Sok od krompira

Krompir je odličan izvor vitamina C i određenog sastojka koji izbeljuje kožu. Priprema: Naribajte sirov krompir i iscedite sok iz njega. Potom navlažite tom tekućinom tupfere, stavite ih na oči i držite deset minuta. Isperite lice pa umasirajte pod oči malo maslinovog ulja. Tretman traje dve nedelje i radi se svaki dan.

3. Maska od mleka i hleba

Mleko vlaži i izbeljuje kožu, a hleb sadrži kvasac koji je bogat vitaminom B - on smiruje kožu i neutrališe osip.

Priprema:Napravite smesu od belog hleba i mleka, ne previše gustu. Stavite masku na kritična područja i držite 10 do 15 minuta. Budete li to radili redovno, podočnjaci će brzo nestati.

Napravite sami masku od belog hleba i mleka koja se takođe preporučuje kod uklanjanja podočnjaka.
Freepik/wayhomestudio