Ukoliko se ujutru ne budite otečeni i naduveni - blago vama!

Nažalost, većina nas nema tu sreću da nakon buđenja izgleda poput holivudskih diva u filmovima, već se, ruku na srce, bar sat vremena nakon ustajanja i dalje borimo sa natečenim licem.

Međutim, ukoliko vam je potrebno da brzo izgledate sveže i odmorno, naša poznata influenserka Dunja ima sjajno rešenje, barem kada je u pitanju šminka.

Kako kaže, 5 koraka u 5 minuta i - you are ready to go!

dunja jovanic trikovi za svez izgled
printscreen/instagram 

Pa da počnemo.

1. korak: puder

Puder je tu da licu vratite život i boju. Naravno, ne treba preterivati, niti "krečiti" lice. Prava nijansa, i odgovarajući puder su najbitniji.

2. korak: korektor

Koektor je veoma bitan kada je ten u pitanju jer vam daje instant svežinu, time što posvetli deo ispod očiju.

Dunja koristi dve nijanse. Tamniji stavlja u uglove oka kako bi prekrila tamniji deo podočnjaka, a svetliju nijansu nanosi na drugi deo, za lifted, odnosno podignut izgled lica.

dunja jovanic trikovi za svez izgled
printscreen/ instagram 

I naravno, ne zaboravite da dobro blendate. To je ključ lepog i svežeg tena.

3. korak: slatkoća, odnosno, rumenilo

Dunja ističe da je rumenilo sledeći korak, i time bukvalno svom licu dajete živost. Nasmejte se i na vrh jagodica nanesite omiljenu nijansu.

4. korak: stav - obrve i trepavice

Obrve su bitan deo kada je šminka u pitanju, a Dunja ističe da su upravo obrve te koje menjaju celokupan look. Naravno, to ne znači da treba da ustajete 2 sata ranije kako biste ih iscrtale.

Začešljajte ih na gore, što je veoma popularno, i ispunite samo one delove gde vam vale dlačice za pto prirodniji efekat.

dunja jovanic stori
printscreen/instagram 

Kada su u pitanju trepavice, Dunja kaže da ima dva look - a. Jedan prirodniji kada nanosi samo jedan sloj omiljene maskare, i drugi, kada želi da akcenat bude na očima, a samim tim, dodaje se više slojeva.

5. korak: usne

Dunja koristi neutralnu nijansu ruža, i koristi kremaste, mat nijanse koje utapka prstima.

dunja jovanic trik
printscreen/instagram 

I to je to.

Jednostavna i brza rutina za svež izgled, a rezultat je, morate priznati, zaista sjajan!