IMATE PROBLEM SA SKIDANJEM VODOOTPORNE MASKARE? Evo kako da je skinete a da vam trepavice ostanu na mestu

Kako se pravilno skida vodootporna maskara otkrivamo vam u nastavku

Kako se skida vodootporna maskara
Shutterstock 

Vodootporna maskara često je zvezda prolećne i letnje rutine šminkanja. Šminku, a tako i maskarau obavezno uveče treba skinuti s lica i očiju, ali to nije tako jednostavno. Sigurno ste do sada naleteli na vodootpornu maskarau koja se veoma teško skida, i tom pril8ikom ste ostali bez nekoliko trepavica.

Često se dešava da ni klasični skidači šminke uglavnom ne pomažu. Ključno je koristiti ulje, odnosno formulu koja će rastopiti samu boju i teksturu maskare.

Najbolji način je natopiti blazinicu uljem i prisloniti je na zatvoreno oko te lagano kliziti u smeru trepavice, kako biste lagano odstranili boju. Radite to na spori, nežan način, trepavice i oči su vrlo osetljivo mesto, otkrila je američka šminkerka Bina Khan, za TZR.

Tokom procesa treba malo pričekati, kako bi se boja skroz rastopila, jer trepavice su osetljive i ne bismo smeli da ih trljamo jer mogu krenuti da ispadaju. Kod skidanja vodootporne šminke ne treba žuriti jer ona je postojana što je zapravo njena svrha.

Prilikom skidanja vodootporne maskare neophodno je korisiti ulje
Freepik 

Odlična je za svečane prilike i slična događanja, ne samo na suncu, već i uveče, kad je bitno da se sve što ste naneli na lice ne rastopi.

Osim trepavica, oči su same po sebi vrlo osetljive. Kožu na tom mestu treba negovati kremama s visokim procentom hidratacije, pa čak i ujutro pre nego se našminkate.

Na taj način koža će bolje podnositi promene temperature i šminku koju svakodnevnom stavljate.

Budute strpljivi kod skidanja vodootporne šminke jer ona je veoma psotojana
Shutterstock 

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši