Svaka žena sanja o zavodljivom pogledu sa gustim i dugim trepavicama koje oduzimaju dah, zato prilikom nanošenja šminke najčešće najviše pažnje posvećujemo upravo očima.

Uz četiri trika koja preporučuju profesionalni šminkeri imaćete glamurozne trepavice i savršen pogled...

1. Nega trepavica

O trepavicama je veoma važno brinuti, baš kao što brinemo i o koži. Investirajte u kvalitetan serum za rast i jačanje trepavica, redovno ga nanosite, a pogotovo pre nanošenja maskare kako biste postigli što besprekorniji izgled.

2. Pronađite odgovarajuću maskaru

Na beauty tržištu može pronaći izuzetno velik broj maskara različitih formula, zato je vrlo važno pronaći onu koja odgovara vašem tipu trepavica. Na primer, ako su vaše trepavice kratke, odaberite maskaru čija je formula namenjena produživanju, a ako su retke, odaberite maskaru koja daje volumen. Takođe, vodite računa o četkici maskare.

trepavice
Shutterstock 

3. Uvijač

Pre nanošenja maskare, svakako se preporučuje korišćenje uvijača za trepavice. On će trepavice savršeno uviti i vizualno ih učiniti dužima, a i vaše oči će delovativeće i otvorenije.

4. Nanošenje maskare

Za što bolji efekt, potrebno je maskaru naneti pravilno. Nakon što izvučete četkicu, odstranite višak proizvoda na njoj. Počnite s nanošenjem što bliže korenu trepavica, lagano njišući četkicu levo-desno pre nego što je provučete prema vrhovima trepavica. Ako iz prve niste zadovoljni, ponovite postupak još nekoliko puta. Razlika će biti neverovatna.

maskara
Freepik