Sigurna sam da i ti imaš dane kad prosto nanošenje maskare može značajno da popravi tvoje samopouzdanje. Međutim, isto tako naiđe dan kad ni kompletna šminka na očima nisu dovoljni da zadovolje tvoj kriterijum lepote.

Upravo tada na scenu stupaju veštačke trepavice!

Ako te je izbor veštačkih trepavica u drogerijama preplavio, pa nisi sigurna kako da odabereš one prave, ne brini, u nastavku ti nudimo nekoliko pravila koja treba da znaš pre kupovine:

KOJE SU ZA TEBE PRAVE?

Ukoliko si od onih koje žele “no make up” izgled uzmi one s transparentnim trakicama. Dobićeš pravi efekat, a nećete izgledati kao da si se previše potrudila. S druge strane, one koje ipak žele naglašenije oče, neka isprobaju one sa crnim trakicama.

PRAVA DUŽINA

Uzmite one koje završavaju malo ispod kostiju obrva. Ukoliko i niste toliko precizni oko ovog koraka, i nemojte se previše brinuti - uvek ih možete pošišati, baš kao i predugačke šiške.

seckanje vestackih trepavica
Freepik 

VIŠEKRATNOST

Kvalitetne trepavice mogu se nositi više puta, pod usovom da ih osvežite. Izlijte malo sredstva za uklanjanje šminke u čistu staklenu posudu i u to umočite trepavice pa ih ostavite da se natapaju. Nakon što se lepak sa njih otopi, osušite ih (nežno!) papirnim maramicama i to je to - spremne su za još jednu rundu.

vestacke trepavice
Shutterstock 

VIŠESTRUKA DUŽINA

Budući da najverojatnije želite “kroj po meri”, predlažemo vam mix & match različitih vrsta. Tako je najbolje da kupujete komplet koji nudi nekoliko različitih dužina trepavica tako da jedan dan možete biti glamurozna diva, a drugi diskretna dama.

A VOLUMEN?

Samo da znate, za veliki volumen ne trebaju vam nužno dugačke trepavice. Kraće, ali lepršavije individualne strateški pozicionirane (uz koren prirodnih trepavica) izgledaće bolje od onih predugačkih.

kako odabrati vestacke trepavice
Shutterstock