Danas pričamo na temu svilenih trepavica a ja imam sjajnu sagovornicu za to. Tamara redovno ide na ovaj tretman i iz prve ruke će nam preneti svoja iskustva i njeno generalno viđenje ove procedure. Šta joj se kod nje dopada, a šta ne preporučuje!

Moram da priznam da sam i ja uzbuđena. Jer, verovali ili ne, nikad nisam isprobala neki vid trajne nadogradnje trepavica. A složićemo se svi koliko trepavice mogu da promene celokupan makeup. Ukoliko ste možda sumnjičavi ili imate otpor prema ovoj proceduri, Tamara će nam svima pomoći.

Prirodnost pre svega

Jasno je da danas, sve više težimo prirodnom izgledu, kao i da je sve veći broj devojaka koje obožavaju makeup sa efektom „nemam šminku“. Upravo iz tog razloga, znam da većina njih prilično skeptično pristupa terminu veštačkih, tzv. „svilenih trepavica“.
Ipak, sama tehnika za koju se opredelite, utiče dosta na vaš izgled i željeni rezultat.

Nisam pristalica procedure koja se zove „ruski volumen“ (to znači da se više dlačica lepi na jedna vašu vlas) jer podrazumeva da vaše trepavice dosegnu u prvi plan, a zatim sve ostalo. Međutim ostala, mini pomagala su uvek dobrodošla, ako će mi olakšati i ubrzati svakodnevnu makeup rutinu.
To je jedan od razloga zašto volim svilene trepavice, ali isključivo metodu 1 na 1. Ona podrazumeva da se svaka dlačica posebno nadograđuje na svaku vašu postojeću vlas. Onoliko koliko imate trepavica, toliko ćete imati i svilenih, a pravi štos je u tome što pogled zaista dolazi do izražaja!

Takođe, ne morate brinuti oko oštećenja svojih trepavica. Ukoliko pronađete pravog stručnjaka koji će jednako biti posvećen pri prvom stavljanju i svakoj sledećoj korekciji, nemate razloga za brigu. Ukoliko ih negujete na pravi način, češljate posebnim mini češljem, svaka vaša trepavica ostaće na mestu. Bez oštećenja.

Ja idem na korekcije jednom mesečno i tretman traje u proseku sat vremena. Imajte u vidu da vremenski interval varira od tehnike aplikacije koju odaberete ali i od količine vaših prirodnih trepavica. Ja ih imam dosta i moj tretman može da traje i dva sata. Međutim, on je za mene vredna investicija i zaista volim kakav efekat pruži mom licu i pogledu.