Maskara je komad šminke koji žene generalno najviše vole, najbrže troše i najčešće dokupljuju. Isto kao i u životu, ima onih koje su verne istoj maskari godinama, a ima i drugih koje stalno vole nešto novo da isprobaju. Pošto sam u prilici da redovno testiram novu šminku i kozmetiku, danas sam po prvi put probala 2 relativno nove sa tržišta.

Jedna je L'Oréal Paris Lash Paradise maskara koja sada ima poboljšanu formulu. Obećava raskošne trepavice, volumen koji ostavlja bez daha i lako nanošenje.

Druga maskara je Bourjois Twist Up The Volume koja obećava definiciju i produžavanje. Ona je posebna zbod svoje twist up četkice koja se rotira. U prvom položaju četkica je rastresita i daće vam dužinu, a kad je rotirate dobijate kraću četkicu sa gušće raspoređenim češljevima za bolju definiciju.

Testiranje-maskara-loreal-bourjois-trepavice
Natasa M. 

Što se tiče formule preferiram one suvlje kakvu ima L'Oréal maskara, ali njoj treba duže vremena da se nadogradi. Međutim sa njom, pored volumena dobijate i na rastresitosti,  jer se sa suvljom formulom trepavice lepo razdvoje, dok ređa maskara hoće da ih slepi.

Četkice kao što vidite su prilično različite. Ja volim klasičnije verzije poput ove L'Oréalove jer mi uvek bolje raščešljaju vlasi, ali to zavisi od efekta koji želite. Ako gledamo boju, Bourjois maskara je definitivno pobednik, ona je ultra crna, dok L'Orealova naginje ka tamno sivoj. Sama aplikacija je bila lagana kod oba primerka, ali sa Bourjois maskarom definitivno imate prostora za igranje zbog četkice koja menja oblik.

Testiranje-maskara-loreal-bourjois-trepavice
Natasa M. 

Krajnji efekat na slici deluje vrlo slično, ali je moj izbor ipak L'Oreal Lash Paradise maskara. Iako mi treba više vremena da je namažem i postignem željeni efekat, lakša mi je za korišćenje, a formula i četkica su bolje za moje trepavice.

Na slici vidite po jedan sloj, s tim da su slojevi onako sa pažnjom naneti :) L'Oréalova verzija je definitivno dala bolji volumen i rekla bih da bolje drži i uvijenost.

Testiranje-maskara-loreal-bourjois-trepavice
Natasa M. 

Maskara je individualna stvar i ja verovatno nisam dobar kandidat za njihovo testiranje. Kad uvijem trepavice, svaka maskara mi može pružiti zadovoljavajuć efekat. To ne znači da nemam svoje favorite i one koje preferiram, baš na protiv. Ali pošto imam prirodno duže i relativno guste trepavice ne pomažem puno devojkama sa kratkim... Zato obećavamo da ćemo u budućnosti testirati maskare i na drugim očima ;)