Ukoliko ste uradili nadogradnju trepavica pre nego što su proglašene mere kućne izolacije, ne brinite. Iako na uklanjanje trepavica obično prepuštamo stručnom licu u salonu koje koristi profesionalne pincete i alate, potpuno je moguće uraditi to i kod kuće.

Iris Palmer, vlasnica kozmetičkog studija Star Lash, otkrila je kako da sami skinete nadograđene trepavice kod kuće. Najvažniji savet stručnjaka je da ne pokušavate da uklonite ekstenzije uz pomoć pincete. Ovaj način se ne preporučuje jer se uz pomoć te alatke mogu počupati i prirodne trepavice, zato Iris Palmer savetuje da pokušate sa sauniranjem trepavica. 

Pošto para oštećuje lepak za trepavice, njen savet je da sedite u kadi sa vrućom vodom. Ako želite da ubrzate ceo proces, možete da koristite i uređaj za parenje lica. Ali šta god da radite, Palermova savetuje, nikako ne stavljajte lice preko šerpe sa ključalom vodom jer biste tako mogli da zadobijete oštećenja kože.

Iako mnoge žene misle da uz pomoć ulja mogu da uklone ekstenzije, Iris tvrdi da je to jedna od najvećih zabluda jer se, kako kaže, tako samo prirodne trepavice odvajaju.

Ukoliko vam je parenje lica prekomplikovano i zahtevno, Iris ističe da se onda jednostavno odlučite da sačekate da priroda i vreme urade svoj posao obzirom da je prosečna trajnost ekstenzija 4 do 6 nedelja.