Jedan od saveta podelila je tiktokerka pod imenom Tejlor Tripler čiji je video postao viralan jer tvrdi da maskaru sve vreme nanosimo pogrešno.

Tvrdi kako je pronašla bolji način nanošenja maskarejoš dok je bila u srednjoj školi i praktikuje ga od tada, a tokom godina je dobila mnogo pohvala, upravo na račun trepavica.

Mnogi su čak mislili da nosi veštačke trepavice, koliko su izgledale dobro.

''Ok, ljudi, maskaru sve vrijeme nanosite nepravilno. Pogledajte... Prvo stavim maskaru na donje trepavice, zatim na gornje. Četkicu za maskaru ne "pumpam" u tubicu, nego četkicom samo pokupim maskaru'' - rekla je u videu i zatim nanela maskaru na sasvim drugačiji način.

Naime, umesto da izvuče trepavice, maskaru nanosi širom trepavica pokretima levo-desno, a zatim sve izvuče na uobičajen način. Ako se malo maskare preslika na kapak, sačeka da se osuši i ostatak pokupi štapićem za uši. Više od 600 hiljada ljudi pogledalo je video na TikToku, ali su mišljenja oko ove tehnike prilično podeljena.

Jedan komentara bio je ''Izgleda odlično, ali osećam se nelagodno dok gledam ovaj video'', s kojim su se mnogi složili da ih ova tehnika plaši i da će radije pribeći tradicionalnom nanošenju maskare. 

Ukoliko ste u potrazi za novom maskarom, ponovno se možete poslužiti TikTok savetom i isprobati jednu koja je apsolutni hit na toj platformi. Reč je o Maybelline Lash Sensational Sky High maskari koja je rasprodata već nekoliko puta, a o njenoj popularnosti najbolje govori činjenica da je i na Amazonu jedan od bestsellera.