Dok smo se trudile da pronađemo onu pravu maskaru koje će nam dovesti izgled trepavica do savršenstva, modni stručnjaci su nam predstavili nešto drugačije i atraktivnije trepavice koje će poneti samo najhrabrije.

Od kaputa do prevelikih šalova od veštačkog krzna, bilo je puno toga za povratak na pistu Marc Jacobs-a koji je i više nego spreman za narednu sezonu.

Ali dok su lica Gigi Hadid, Selene Forrest, Bomi Ioun i ostatak modela uglavnom skrivali šeširi, kapuljače i mreže za lice, njihovi pogledi - isprekidani šiljastim i gustim veštačkih trepavica nisu mogli proći nezapaženo.

„Odeća je bila toliko preterana, činilo mi se idealno da isto uradimo i na oku“, objašnjava šminkerka Diana Kendal kako je počela da osmišljava dramatičan izgled trepavica zajedno sa Jacobsom i stilistom Alastair Mekimom, koji je predložio dramatični spoljni rub trepavica. „Razmišljala sam „Pa, ako ću da pravim trepavice, to mora da bude nešto ekstremno da bi to uspelo“, nastavlja ona "Ne možete samo da napravite normalne trepavice. To mora da ima tačku gledišta."

Lepršave ivice trepavica, prilagođene ukrasu koji dopunjuju oblik oka svakog modela, bile su vrlo guste i slojevite. Kako bi izbalansirali, ostatak šminke predstavljao je neutralno platno, sa kožom blagih kontura i naglašavanja, dok su usne i obrve pređene puderom za lice.

"Posle karantina, mislim da ljudi više nego ikada samo žele da se igraju i zabave“, objašnjava Kendal zašto je sada trenutak da isprobate ove ekstremno dugačke i guste trepavice.

Pored piste, izražen rub trepavica trenutno je hit na TikTok-u, gde hashtag #DoeLashes nastavlja da se razvija zahvaljujući mnogim korisnicima ove mreže.

Zatim, naravno, tu je i atletičarka Šakari Ričardson, koja je pobedila na 100 metara u ženskim disciplinama na američkim olimpijskim stazama u atletici noseći guste veštačke trepavice. Ako Ričardsonova može da se zaleti u vetar na 10,86, šta onda nas sprečava da se opredelimo za ovaj set trepavica?