Nema žene koja ne voli duge i guste trepavice. Pogled je jedan od glavnih zavodničkih aduta, a duge i guste trepavice ženski pogled svakako čine lepšim.

Maskara za volumen, produbljiivanje, uvijenost, s gumenom ili običnom četkicom, s bazom ili bez nje jasno govori da ženama nikada dosta isticanja trepavica, a tu su naravno i razni drugi proizvodi koju pomažu pri naglašavanju trepavica.

Maskara #1

"Maskara je jedan od retkih proizvoda koji ne mora nužno da bude skup da bi bio dobar! Naravno da skuplje maskare imaju svojih prednosti ali one se, za razliku od drugih proizvoda, brže troše", kaže šminkerka Bianka Žugelj za Miss7 i dodaje, "Maskara u proseku traje do tri meseca, a čak i ako je ne koristiš svaki dan, jednom kada je otvoriš ona počinje da se suši."

Bianka objašnjava da trikova za prepoznavanje dobre maskare nema, jer svakome odgovara nešto drugo, ali i da postoji razlika u četkicama. Jednom kada nađete onu koja vam odgovara, savetuje da sačuvate četkicu i da je koristite i s nekom drugom maskarom. Maskaru ne bi trebalo da delite ni s kim, jer se infekcije jako brzo šire.

"Maskara se nanosi što je bliže moguće korenu trepavice. To će vizualno povećati trepavice. Ja lično za dan preferiram smeđu, a za veče crnu maskaru. Za veče takođe možete da nanesete i dva sloja maskare", savetuje Bianka.

trepavice
Shutterstock 

Novi "pahuljasti i gusti" trik za trepavice na TikToku obećava da će vašim trepavicama uz pomoć maskare dati volumen i glamur vredan crvenog tepiha! Trik, koji je prvi put prikazala poznata šminkerka Dženin Holmes, kaže da, umesto da zaredom nanosite slojeve maskare, umesto toga nanesete jedan sloj, zatim da umočite posebnu četkicu u puder u prahu i njime da obložite trepavice pre nego što nanesete dodatnih par slojeva maskare.

Ovo će učiniti da vaše trepavice izgledaju jednako dobro poput veštačkih. Rezultati na Dženininom videu su očigledni, a jedna korisnica je rekla: "Upravo sam probala i stvarno je uspelo. Moram to da radim češće."

"Pahuljasti i gusti" trik otad je postao viralan u TikTok bjuti sferi, a korisnica TikToka u aprilu je objavila sličan video koji je od tada pregledan preko 834.000 puta i lajkovalo ga je impresivnih 42.000 ljudi.

Korisnica TikToka podelila je video koji pokazuje zapanjujuću razliku između redovno korišćenog načina nanošenja maskare i onog koji koristi briljantan trik.

@makeupbylxna

Mascara Hack #makeuphack#makeuptutorial#makeuphacks#fy

♬ Originalton - Lina

Kako do savršeno gustih trepavica uz pomoć uvijača?

U stvaranju savršenog pogleda mogu da pomognu i razni dodaci za oblikovanje obrva i trepavica. Među najpopularnijima je uvijač za trepavice koji otvara pogled uvijanjem dlačica. Uvijač se koristi na čistim trepavicama, bez maskare. Pre nanošenja maskare nanose se i praškaste baze za gušće trepavice. Pošto su bele boje, zahtevaju pomno nanošenje maskare i pokrivanje i najmanjeg traga beline.

Šminkerka, Megan Lombardi pokazuje trik s uvijačem za trepavice i preporučuje nabavku pincete nakon što nanesete završni sloj maskare kako bi pažljivo razdvojila trepavice i tako im osigurala puniji izgled.

@megan.lombardi

LASHES HONEY have you tried this powder hack? #makeuphacks#makeuptutorial#foryou#fyp#Wee#promakeupartist @ctilburymakeup #mascara#makeup#mua

♬ FEEL THE GROOVE - Queens Road, Fabian Graetz

Sredstva u obliku seruma za rast

U posebnu kategoriju spadaju serumi, posebni dodaci koji se poput tuša nanose pre spavanja. Ako ih redovno koristite, relativno brzo ćete da vidite promenu na svojim trepavicama, one će biti gušće, čvršće i sjajnije, a efekt traje koliko i životni vek tretirane trepavice.

Prirodan recept za gušće i čvršće trepavice

Praznu i očišćenu ambalažu stare maskare ili bočice laka za nokte napunite ovom mešavinom:

-1/4 bočice ricinusovog ulja

-1/2 bočice ulja vitamina E

-1/4 bočice Aloe vera gela

Zatim, zatvorite posudu i dobro promućkajte. Četkicom od stare maskare ili četkicom za lak nanesi tu mešavinu na trepavice svako veče pre spavanja u trajanju od mesec dana.

Ricinusovo ulje će da ih učini gušćim, vitamin E će da ubrza rast, a gel Aloe vere će da ih produži.

Veštačke trepavice i ekstenzije

Koji god proizvod da odaberete, imajte na umu da dok god ne stavljate neki oblik veštačkih trepavica, raspolažete samo sa svojim prirodnim. Veštačke trepavice danas dolaze u nekoliko oblika: kao trepavice u komadu, parcijalne trepavice ili kao ekstenzije koje imaju i duži rok trajanja na očima.

trepavice
Shutterstock 

Bianka kaže kako je stavljanje veštačkih trepavica, iako u početku teško, stvar prakse te da se mogu staviti brzo i jednostavno – ako znate kako i imate mirnu ruku. Sve više žena bira ekstenzije kao alternativu veštačkim trepavicama. Prednosti ekstenzija su što ih stavlja stručna osoba i one drže duže do običnih veštačkih trepavica, čak 30-60 dana.