Teške maskare, ekstenzije pa čak i jednokratne trepavice često služe kao jedini spas u trenucima u kojima rezultate moramo imati još juče.

Ipak, ušli smo u eru u kojoj svi nekako više preferiramo prirodniji look.

Znači li to da želimo da se odreknemo dugih gustih trepavica? Apsolutno ne! Štaviše, neprestano tražimo načine kako na prirodni način da postignemo još veći i lepši efekt, a da ih pritom u potpunosti ne uništimo.

U to ime, sledi nekoliko super korisnih saveta za duže trepavice pomoću kojih ćete postći da vaš pogled bude još zavodljiviji.

trepavice
Shutterstock 

1. Promenite svoju make up rutinu

Iako vam se možda čine kao posebno primamljive, nismo fanovi maskara formulisanih da traju duže. Drugim rečima, što vam je teže da uveče uklonite šminku, to su veće šanse da koristite formulu maskare koja trajno nanosi štetu i oslabljuje vaše trepavice. Ubuduće, veštačke trepavice čuvajte samo za najposebnije prilike budući da će njihovo svakodnevno korištenje trajno oštetiti vaše prirodne zahvaljujući agresivnom lepku. Osim toga, budite ekstremno pažljivi s uvijačem za trepavice koji, iako zna da postgne divne rezultate, preteranim korištenjem može da poremeti prirodan rast trepavica.

2. Koristite serum za rast trepavica pre uobičajene make up rutine

Uprkos pustim obećanjima velikog broja seruma za rast trepavica, postoje serumi koji zaista donose željene rezultate. Oni koji u sebu sadrže prirodne sastojke, kao što je recimo ricinusovo ulje odlični su da obnavljanje i rast novih trepavica.

3. Nežno uklanjajte šminku

Na kraju dana, pobrinite se da detaljno uklonite sve ostatke šminke da se ne bi ostaci maskare ukrutili na vašim nežnim trepavicama. Dok uklanjate šminku, izbegavajte agresivno povlačenje i dopustite sredstvu za uklanjanje šminke tridesetak sekundi vremena kako bi počeo da deluje i sam počeo da topi šminku s vašeg lica i očiju. Zapamtite, vaše oči i trepavice su veoma osetljive pa je trljanje i povlačenje zadnja stvar koju treba da radite.

trepavice
Shutterstock 

4. Koristite maslinovo ili kokosovo ulje

Maslinovo ulje ima neverovatnu moćobnavljanja odnosno učvršćivanja kose, a samim time i izuzetno učinkovito delovanje na dužini i gustinu vaših trepavica. Bogato masnim kiselinama, hidratantni učinak maslinovog ulja omekšaće vaše trepavice. Sve što vam treba je jednokratna neiskorišćena četkica za maskaru kako biste ravnomerno rasporedili ulje na vaše trepavice. Kokosovo ulje dodatno može da se koristi kao hidratantna krema za kosu i trepavice. Stavite malo ulja na vrhove prstiju i nežno utrljajte u trepavice kako biste im podarili neverovatnu mekoću ali i čvrst koren.

trepavice
Shutterstock 

5. Razmislite o korištenju Biotina

Biotin, takođe poznat kao vitamin H, pomaže u održavaju zdravlja vaše kože, kose, očiju, jetre i nervnog sistema. Poput hrane bogate gvožđem, Biotin pomaže u potsticanju rasta kose, ali i trepavica. Pre uzimanja obavezno se posavetujte s lekarom ili ga jednostavno konzumirajte kroz ishranu pazeći na to da često jedete lisnato povrće, losos i jaja.