Crna ili smeđa olovka na gornjem kapku je gotovo deo standardne rutine šminkanja mnogih žena, a nimalo ne čudi njihova lojalnost braon tonovima obzirom da su oni proglađeni za nijanse koje stvaraju prirodni efekat šminke i iluzuje za lepši i veći izgled oka.

Smeđa šminka je toliko prihvaćena među ženama, a zašto i ne bi bila? Ona je neutralna, može biti i hladna ili topla (i tako može da se uklopi sa svim tonovima kože), vrlo je nosiva elegantna i urbana.

Želite da je isprobate, a da ne izgleda previše obično? Poslužite se sledećim savetima za postizanje primećenog smeđeg looka.

Oči

Obzirom da je vreme praznika, vreme je da se poigrate sa svetlucavim ili metalik nijansama. Dok je sjajan gornji kapak rezervisan više za noćne varijante, u dnevnim posegnite za braon svetlucavom senkom za iscrtavanje donjeg kapka tik ispod vodene linije oka.
Ukoliko vam je donji kapak svetlucav, potrudite se da gornji bude u mat smeđim tonovima koji se poklapaju sa podtonom vaše kože.

Svetlucave ili metalik smeđe nijanse na očima su hit ove zime.
Instagram 

Usne

Apsolvirali smo svetlo smeđe retro nijanse kao iz devedesetih kada su ih proslavile super modeli, a sada je vreme da im pridodamo i one smelije. Poigrajte se sa teksturama ruževa isto onako kako biste i sa senkama: metalik i glossy koji svakako pobeđuju za večernje prilike, dok su saten-finiši u karamel nijansama idealni za dan.

Metalik i ultra sjajne završnice braon ruževa prednjače u trendu šminkanja za praznike.
Instagram 

Nokti

Braon noktiju smo nezasiti još od početka jeseni. A, sada su najtamnije, gotovo crne nijanse, elegantnije od onih na koje ste inače navikli, a one bogate tamne bakrene koje se presijavaju na sto načina mogu da budu bolji asesoar od nakita. Ipak, jedina mana je što u vreme hladnih meseci ruke stradaju, a upravo smeđe nijanse zahtevaju savršen manikir i negovane ruke. Zato se na vreme naoružajte dobrom kremom za ruke i ne odvajajte od ulja za zanoktice.

Tamnobraon nijanse na noktima deluju elegantno i ženstveno.
Instagram