Najveći izazov u make up svetu svakako predstavlja pronalaženje savršenog pudera. Spreme smo da uložimo poprilično veliku količinu vremena, ali i novaca, kako bi na našoj polici osvanula bočica koja savršeno odgovara našem tenu i čini ga ujednačenijim, zdravijim i blistavijim.

Možda ste već pronašle savršeni puder, ali ste primetile da on ne pokazuje toliko sjajne rezultate kao što ste očekivale jer ga ne koristimo na najbolji način. Upravo zato, izdvojili smo makeup tehniku koju bi trebalo da primenite za postizanje savršenog makeup look-a.

O ovoj tehnici uvelike se šuška iza kulisa, a s njom su upoznati vrhunski make up artisti pa se na setovima primenjuje već godinama. U svakodnevnom korišćenju make up proizvoda i nije toliko učestala i popularna, što je zapravo šteta jer zaista pruža vrhunske rezultate na koži.

Naime, reč je o nešto drugačijem redosledu šminkanja od onog na koji smo navikli. Za početak na lice nanesite standardnu kremu koju inače koristite. Važno je da je reč o hranjivoj kremi, a koja pri tom nije masna i služi kao sjajna podloga za nanošenje pudera.

Nakon hidratantne kreme stavite na lice puder u prahu.
Instagram 

Zatim, na lice nanesite puder u prahu. Puderi u prahu sjajni su jer su istovremeno neprimetni na licu i izuzetno moćni. Zahvaljujući sitnim česticama, ovakvi puderi upijaju višak ulja na koži i pružaju joj blago matirani izgled. Iako smo ih navikli da ga koristimo nakon klasičnog pudera, kako bi bili sigurni da će sve ostati na svome mestu, puderi u prahu u funkciji improvizovanog prajmera su sjajan način da pripremite kožu za nanošenje tečnog pudera jer možete biti sigurne da on neće skliznuti s lica, a koža će poprimati puno prirodniji izgled, bez masnog sjaja.

Nakon pudera u prahu, nanosi se prajmer, kako bi tečni puder, koji sledi kao idući korak što bolje izgledao. I zadnji korak naravno je tečni puder, koji će u ovoj varijanti izgledati znatno prirodnije i na koži će se zadržati baš ceo dan.

Nakon što ste nenli puder u prahu, na lice stavite tečni pider.
Shutterstock