Ruž za usne je vrlo važan deo makeup-a, koji u trenu može promeniti ceo izgled i učiniti ga elegantnim i sofisticiranim za baš svaku priliku.

Osim dobro odabrane, nijanse ključ dobrog makeup look-a je upravo pravilno nanošenje, i zato smo izdvojili najbolje savete profesionalaca, koji će vam u tome pomoći.

1. Hidratacija

Većina modernih ruževa u svom sastavu sadrži i hidratantna sredstva, ali dodatna hidratacija vam sigurno neće odmoći, posebno u zimskim mesecima kada su vaše usne izložene niskim temperaturama, ali i čestim promenama iste. Kako biste izbegli isušivanje, pre nanošenja šminke nanesite gusti sloj balzama za usne, ostavite ga da deluje dva minuta, zatim uklonite višak i tek onda nastavite sa šminkanjem usana.

2. Piling

Kako bi vaš ruž izgledao besprekorno, pre naošenja nikako ne preskačite piling usana. Možete se poslužiti peškirom, mekanom četkicom za zube, posebnim pilingom za usne, a možete ga čak i pripremiti sami uz pomoć meda i šećera. Nežno masirajte svoje usne kako biste uklonili suve ćelije kože, a zatim nanesite balzam i spremni ste za nanošenje ruža!

3. Olovka za usne

Kako bi vaš ruž za usne izgledao profesionalno, vrlo je važan pravilan odabir olovke za usne. Možete se poslužiti nude nijansom kako biste istakli granice i vizualno povećali svoje usne, ili nijansom koja se u potpunosti slaže s nijansom vašeg ruža. Kako ne biste pogrešili, obavezno ponesite ruž sa sobom kada idete u nabavku po olovku.

sminkanje olovksom za usne
Freepik/ kroshka__nastya 

4. Slojevitost

Kako bi vaš ruž trajao što duže i kako biste sprečili skidanje i razmazivanje tokom dana ili večeri, obavezno nanesite ruž u nekoliko slojeva. Ključ ove tehnike je nanošenje prvog sloja, zatim uklanjanje viška ubrusom i nanošenje finalnog sloja. Vaš će ruž postati gotovo vodootporan!

5. Tehnika nanošenja

Investirajte u kvalitetnu četkicu za nanošenje ruža i izbegavajte nanošenje direktno ružem, kako biste bili što precizniji. Takođe, prilikom nanošenja uvek započnite od središta usana, a zatim pređite na rubove kako biste ga ravnomerno naneli i izbegli moguće greške i nepravilnosti.

karmin, sminka
Shutterstock