VREME JE ZA PRIPREMU KOŽE ZA LETNJU SEZONU: Recept za savršeno lice je u OVIM važnim promenama

Kada tokom leta sanjaš o negovanoj koži, možda zamišljaš da je preplanula, glatka i blistava, ali stvarnost može biti nešto drugačija dok se boriš protiv znoja, opekotina od sunca i prevremenog starenja kože usled velikih vrućina.

Poznata kozmetičarka slavnih otkrila je kako da se negujete u svakoj deceniji svog života.
Wanted, Shutterstock 

S obzirom da je koža tokom leta sklonija iritacijama, alergijama, važno je da znate koji kozmetički proizvodi joj pogoduju tokom ovog godišnjeg doba, a koji ne, koje tretmane kože lica treba izbegavati, kao i koji su postupci u vašoj svakodnevnoj beauty rutini leti neophodni.

U panici ćeš možda pomisliti da moraš potpuno da preispitaš svoju rutinu nege kože, unoseći niz novih proizvoda kako bi rešila probleme sa kojima se sada suočavaš, ali kada je reč o savršenoj letnjoj koži, caka je u sitnim detaljima.

SPF JE OBAVEZAN!

Prvo i osnovno, ne smete zaboraviti da koristite zaštitu od sunca - ne samo da rizikujete ozbiljna oboljenja kože u budućnosti, već i pospešujete proces starenja - koža gubi elastičnost, dehidrira, i javljaju se bore.

nega kože
eucerin 

LETNJA NEGA KOŽE POČINJE PRE LETA

Kao što kođu postepeno pripremamo za odlazak na letovanje, isto tako je važno prilagoditi je za temperaturne razlike. Naravno, kao i u svemu, balans je najbitniji. Dakle, nemoj da preteraš kada je u pitanju nega jer koži treba par nedelja kako bi se prilagodila na novu rutinu.

UNESI MALE, ALI VAŽNE PROMENE

Kao što ne bi nosila zimsku odeću u letnjem periodu, tako bi možda želela da svoje proizvode za negu kože prebaciš u letnju sezonu.
S obzirom da se tokom leta pojačano znojimo i da koža proizvodi više ulja nego u umerenim temperaturnim uslovima, pa je tako i neprijatni problem sa bubuljicama znatno češća pojava nego inače, potrebno da je obratimo pažnju na čišćenje.

Dakle, najbolje je da ujutru nastavite da koristite blaže sredstvo za čišćenje kože, kada još uvek niste izloženi svim negativnim faktorima, a uveče, nakon izlaganja suncu, znojenja, kada su pore začepljene, koža lica masnija, potrebno je da koristite nešto jači kozmetički preparat za čišćenje, koji će biti efikasniji u uklanjanju svih tih naslaga. Izbegavajte da to budu sredstva koja su na bazi alkohola, kako ne bi došlo do prekomernog isušivanja kože.

nega kože
Shutterstock 

RASKID SA HIDRATANTNIM KREMOM

Dobar SPF će hidrirati kožu pored toga što će joj pružiti zaštitu od sunca, tako da obično nema potrebe za dodatnim hidratantnim sredstvima leti, osim ako imaš izrazito suvu kožu. U tom slučaju možeš probati sredstvo na bazi hijaluronske kiseline.

TRETMANI

Određeni tretmani poput mezoterapije su odličan dodatak tvojoj letnjoj rutini. Mezoterapija neguje kožu iznutra kako bi se zaštitila i popravila oštećenja od sunčevih zraka, jer često sadrži visokokvalitetnu mešavinu antioksidanata, vitamina, minerala i peptida.

Ovo je jako bitan korak, jer spoljni sloj kože prirodno zadebljava kada je izložen suncu. To znači da će se nakon povratka s odmora pojaviti sklonost ka začepljenim porama i aknama, pa su redovni pilinzi i ovi tretmani ključni kako bi se sve vratilo u normalu.

IZBEGNI KOŽNE PROBLEME TOKOM LETA

Tokom leta, neki ljudi mogu dobiti osipe na koži. To bi moglo biti nešto što se zove PLE (polimorfna erupcija svetlosti ili alergija na sunce), reakcija na UV svetlost, što je uzrokovano kada se osoba prekomerno znoji. Da bi ovo izbegla, postepeno izlaži kožu suncu, dok je za drugi preporučljivo umanjiti znojenje hladnim oblogama, hladnim tuševima i pamučnom odećom koja dopušta koži da diše.

lice
Alix Minde / PhotoAlto / Profime 

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši