Pojam anti-agea uvukao se u sve pore beauty sveta, pa tako ne postoji brend koji u svojoj ponudi nema barem jedan anti-age proizvod.

Bez obzira na to koliko se u svojoj koži osećali mladoliko, pitanje je trenutka kada će naše lice postati stalni domaćin prvim borama i finim linijama.

Stručnjaci savetuju da se sa korišćenjem anti age proizvoda počne još pre pojave prvih znakova starenja kože, jer će se na taj način ona pripremiti za nadolazeće godine kada više neće biti sposobna da se regeneriše kao u mladosti.

Brojna istraživanja su pokazala kako koža zapravo sa starenjem kreće u 25. godini života, uprkos tome što se prvi znakovi starenja uočavaju nešto kasnije.

zena nanosi kremu na lice
Freepik 

Svakako treba obratiti pažnju na razne indikatore koji nam ukazuju na to kada treba početi sa primenom proizvoda protiv starenja kože.

Najvidljiviji znakovi su pojava sitnih linija oko očiju I usana, zatim proširene pore koje su posledica preteranog izlaganja suncu. Tu su još i depigmentacija i dehidratacija, koji su jasni znakovi usporene ćelijske regeneracije kože i lica.

Činjenica jeste da je puno bolje sprečiti nego lečiti jer zapravo popuniti bore koje su već nastale na koži i vratiti joj elastičnost i zategnut izgled, gotovo da je nemoguće postići klasičnom skincare rutinom, stoga je odgađanje starenja kože nešto na šta treba obratiti pažnju.

zena nanosi kremu na lice
Freepik 

Sjajni saveznici u tome su hranjive anti-age kreme, a kao najučinkovitije istaknule su se one na bazi retinola ili kolagena, koji su česti saveznici ovakvih krema.

Koji god brend da izabereš, biraj kremu protiv bora koja sadrži hijaluronsku kiselinu, retinol, keratin, kolagen, vitamin E, vitamin C i obilje ekstrakata lekovitog bilja.

Najbolje da izabereš brend koji ima i dnevnu i noćnu varijantu kreme protiv bora. Tako će tvoja nega lica biti kompletna.