Uprkos činjenica što su u toku letnji dani, preplanuli ten ipak može ostati nedostižan za neke dame koje nemaju kapacitet da postignu onakav kakav bi želele. Za sve njih, ali i za one koji vole bronzani ten, imamo rešenje kako da napravite kremu za samopotamnjivanje kod kuće.

Razlog izostanka preplanulog tena za neke može biti i nedostatak vremena za odlazak na plažu ili sunčanje.

U nastavku otkrijte kako da sami napravite kremu za samopotamnjivanje kod kuće, a samim tim brzo i jednostavno postignete željeni efekat preplanulog tena.

Potrebno vam je:

  1. šoljica kakaa
  2. pola šoljice kokosovog ulja
  3. dve kafene kašičice eteričnog ulja od nane
  4. pola šoljice maslinovog ulja
  5. pola šoljice šea butera
  6. vitamin E (u formi ulja)
preplanuli ten
Shutterstock 

Način pripreme:

Na pari rastopite gore navedenu količinu ši butera. Kada se buter rastopi, tome dodajte šoljicu kakaa i dobro promešajte, tako da masa postane homogena. Kada se rastopi šea buter i kakao sjedine, tome dodajte pola šoljice hladno ceđenog kokosovg ulja. Mešanje nastavite sve dok masa ponovo ne postane homogena. Nakon toga, sklonite posudu sa pare.

U drugoj posudi, bez izlaganja pari ili bilo kom drugom vidu toplote, pomešajte drugu polovinu šoljice kakaa i pola šoljice maslonovog ulja. Sjedinite masu tako da postane homogena.

Potom, pomešajte sastojke prve i druge posude i pažljivo sjedinite. Nakon što ste promešali i sjenili dve mase, sačekajte desetak minuta da se prohladi.

Kada se masa prohladi, u nju dodajte dve kafene kašičice eteričnog ulja od nane i oko dve kafene kašičice ulja vitamina E. Sve to još jednom promešajte i odložite u frižider da se ohladi.

Kada se masa sasvim ohladi, vaša krema za samopotamnjivanje je spremna i možete početi sa korišćenje.

kako da sami napravite kremu za samopotamnjivanje
Shutterstock 

Kako se koristi?

Kremu koristite tako što ćete je u tankom i ravnomernom sloju razmazati po celom telu. To će vašoj koži dati blistav preplanuli te, čak iako niste bili izloženi suncu.

Pre nanošenja kreme obavezno uradite piling celog tela kako biste izbegli fleke po koži.

Napomena:
Ovako napravljenu kremu za samopotamnjivanje potrebno je držati u dobro zatvorenoj teglici u frižideru. Jedino na taj način će sastojci ostati dugo sveži, pa ćete bronzer moći da koristite i do godinu dana.