Preparatima za potamnjivanje mogu se postići odlični efekti lepog, preplanulog tena, ali nekada stvari mogu krenuti i u pogrešnom smeru.

Znamo da nije zanemarljiv broj osoba koje su imale loše iskustvo sa ovom vrstom proizvoda, prvenstveno zato što nisu uspeli da postignu ravnomernu boju, pojavljile su im se linije u pregibima ili su imali fleke zbog kojih im je koža izgledala prljavo. Razlog tome je nepravilna upotreba preparata, koji ipak zahtevaju određen postupak, ukoliko želite da imate ujednačen ten.

Pre nanošenja proizvoda za samopotamnjivanje koža mora biti glatka da bi se proizvod ravnomerno rasporedio, a za to vam je potreban piling. 

nanosenja preparata za samopotamnjivanje
Freepik, screenshoot/lilly.rs, screenshoot/ dm 

Prvi korak na tom putu je piling čitavog tela, od glave do pete, kako biste odstranili sve mrtve ćelije s kože što je jako važno za postizanje ujednačene boje. Tokom postupka posebno obratite pažnju na delove tela na kojima je koža nešto grublja, kao što su kolena i laktovi. Prilikom izbora pilinga, jako je važno da to bude proizvod koji u sebi ne sadrži ulje, jer bi i to moglo da rezultira pojavom svetlijih ili tamnijih flekica na mestima gde je koža više, odnosno manje upila ulje.

Nanošenje kreme ili pene za samopotamnjivanje se ne preporučuje ako ste brijali ili depilirali noge u poslednja 24 sata jer mogu da vam se pojave tamne tačke na nogama.

Naši predlozi najboljih krema koje će vas rešiti celulita!
Shutterstock 

One nastaju jer boja ulazi u folikule dlaka bolje nego na ostatak kože, a da bi tamne mrlje sa nogu nestale potrebno ih je ponovo obrijati.

Potrudite se da na čitavo telo ravnomerno nanesite losion ili drugi preparat za samopotamnjivanje i to u obilnijoj količini, jer se fleke uglavnom ne stvaraju zbog prevelike količine kreme nego upravo suprotno.

nanosenja preparata za samopotamnjivanje
Wanted, Unsplash 

Kada završite postupak nanošenja kreme, poželjno je da u narednih 10-15 minuta ne oblačite garderobu, da ne boravite u prostoriji u kojoj ćete se oznojiti niti da pravite pokrete koji bi mogli da uvuku preparat u pregibe na koži zbog čega bi mogle da vam se pojave fleke.