TRIK ZA VOLUMEN KOSE U KORENU: Radi čak i na ekstra tankoj kosi, a potrebni su vam samo ČETKA + FEN

Želite da odignete kosu iz korena i učinite da izgleda puna volumena? Pogledajte ovaj trik!

Instagram

Volumen u kosi - ili imate prirodno ili se silno trudite da ga postignete. Svi koji se pronalaze u drogoj grupi, veoma dobro znaju kako put do volumena u kosi nije nimalno jednostavan pa su uvek u potrazi za korisnim trikovima i savetima s kojima će kosa, barem malo, vizuelno dobiti na gustini.

Ipak, kad imate fen za kosu pri ruci, znate da ćete lakše postići i željeni volumen, pogotovo kad u priču uskoče i razni trikovi s Instagrama i TikToka. Upravo je TikTok postao genijalna riznica odličnih saveta i ideja, a najveća njihova prednost je što su uglavnom svi jednostavni i gotovi u svega nekoliko sekundi ili koraka.

Instagram 

Takav je i novi trik koji smo videli na TikToku, a odnosi se upravo na postizanje volumena u kosi, čak i na onoj ekstra-tankoj. Sve što vam treba za ovaj trik je fen za kosu, četka i malo vremena.

Naime, sve što treba da uradite jeste da običnom četkom odignete kosu ka razdeljku, a zatim vrućim vazduhom 5-8 sekundi prelazite kosu u korenu, a zatim 3-5 sekundi finiširate hladnim vazduhom.

This browser does not support the video element.

Trik za volumen u korenu  Instagram/labor.stil

Ovaj trik daje instant volumen u korenu koji će i najtanjoj i beživotnoj kosi dati život i razigranost. Ovaj trik dopao se milionima žena, a one koje su isprobale su oduševljenje rezultatima i uvele ga kao korak koji ne izostavljaju pri sušenju kose.

Inače, volumen možete postići i uz pomoć šampona za suvo pranje kose koji takođe može stvoriti privid volumena.

Shutterstock 

Naime, iako je rezervisan kako bi njime "odložili" pranje kose, odnosno privremeno prikrili masnoću u kosi, suvi šampon može poslužiti i za stvaranje volumena. Možete ga naneti od vrhova do korena i raščešljati kosu, čime ćete kosi podariti barem privid volumena.